Au inceput simularile nationale pentru elevii din clasa a VIII-a

In Stiri din educatie de ultima ora

Prima proba a fost luni, 20 martie, la limba romana (scris). Simularea evaluarilor de la finalul ciclurilor gimnazial si liceal (an școlar 2022 – 2023) este organizata la nivel national de Ministerul Educatiei.

Potrivit informatiilor furnizate de inspectoratele scolare județene, au fost prezenti 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar curent. In urma unor tentative de frauda au fost eliminati 4 elevi.

Simularea EN VIII continua marti, 21 martie, cu proba scrisa la Matematica, si se incheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisa la  Limba si literatura materna. Subiectele si baremele se publica in fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro

Subiectele sunt elaborate pe baza continuturilor si a competentelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educatiei.

Rezultatele vor fi comunicate in data de 29 martie 2023 si vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedințe cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Citeste si aceasta stire:  Rezultate mai bune la Bacalaureatul de anul acesta, față de anul trecut

Notele obtinute nu se trec in catalog. Prin exceptie, la solicitarea scrisa a elevului, acestea pot fi trecute in catalog.

Obiectivele urmarite prin organizarea simularilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Monica

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora