Austria confirma: e de acord cu Schengen-ul aerian

In Stiri de actualitate din Romania

Astfel, Romania si Bulgaria vor intra in spatiul de libera circulatie, insa numai cu aeroporturile.

Ministerul austriac de Interne a confirmat oficial acordul “Air Schengen” cu Romania si Bulgaria. Un document cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic a fost trimis presedintiei spaniole a UE, Cea mai apropiata data posibila de intrare este martie 2024.

Acordul inseamnă ca, in viitor, calatorii români si bulgari nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze in alte țari ale UE prin terminale internationale.

Inainte ca acordul sa poată fi pus în aplicare, toate statele membre ale UE trebuie sa il ratifice. In termeni practici, acest lucru înseamna ca martie 2024 este cea mai apropiata dată posibila pentru punerea in aplicare a regulamentului.

Aderarea deplina nici macar nu se discuta

In prezent, nu există negocieri privind aderarea deplina a României și Bulgariei la spatiul Schengen. Prin urmare, nu există o dată referitoare la urmatoare etapa.

Va trebui sa primim refugiati din Afganistan si Siria

Ministrul de Interne de la Viena a declarat ca solicita, de asemenea, controale mai stricte la frontierele terestre si dorește ca România si Bulgaria sa accepte solicitanți de azil, in special pe cei din Afganistan si Siria.

Citeste si aceasta stire:  USR – atac dur la adresa guvernului pe tema scumpirii carburantilor

Reactia lui Ciolacu

Intr-o postare pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu afirma ca “dupa 13 ani de asteptări, avem în sfârșit un acord pe Schengen. Acest Guvern va face ca românii să fie cu adevărat tratați ca parteneri egali în Uniunea Europeană, iar economia noastra sa crească exponențial.”

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora