Brexitul se amână până pe 31 ianuarie 2020

In Stiri externe de ultima ora

Donald Tusk, aflat la final de mandat la sefia Consiliului European, a anunţat că Uniunea Europeană a aprobat oficial amânarea Brexitului până la 31 ianuarie 2020.
‘UE27 a aprobat oficial amânarea. Poate fi ultima. Vă rog să folosiţi cât mai bine acest timp’, a scris Tusk pe Twitter.
Donald Tusk, va părăsi după cinci ani, funcţia de preşedinte al Consiliului European, nu a făcut niciodată un secret din faptul că ar dori ca Marea Britanie să rămână în interiorul UE.
‘Vreau totodată să vă spun la revedere, dat fiind că misiunea mea aici se apropie de sfârşit. Vă voi ţine pumnii strânşi’, a precizat Tusk.

Pe de alt[ parte, Camera Comunelor de la Londra a respins ferm o moţiune care propunea organizarea votului la 12 decembrie, aşa cum şi-a dorit premierul, care avea nevoie de o majoritate calificată de două treimi pentru aprobarea acesteia.
Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a apreciat că principalele condiţii avansate de laburişti pentru organizarea alegerilor anticipate sunt de acum îndeplinite.
‘Am declarat constant că noi suntem pregătiţi de alegeri şi că sprijinul nostru este condiţionat de faptul că un “Brexit fără acord” este exclus’, a declarat Jeremy Corbyn. ‘Am fost informaţi de UE că a confirmat amânarea punerii în aplicare a articolului 50 până la 31 ianuarie, deci în cursul următoarelor trei luni condiţia noastră ca un Brexit ‘fără acord’ (‘no deal’) să nu mai fie în discuţie a fost îndeplinită’. ‘Vom lansa acum cea mai ambiţioasă şi radicală campanie pe care ţara noastră a văzut-o vreodată pentru o adevărată schimbare’, a adăugat el, potrivit serviciului său de presă.
Dar alegerile s-ar putea să nu mai aibă loc la 12 decembrie, dată respinsă de Camera Comunelor, ci la 11 decembrie, cu o zi mai devreme, a transmis marţi BBC.
Potrivit unor surse guvernamentale care au solicitat anonimatul, Boris Johnson ar fi dispus să accepte o moţiune de compromis depusă în acest sens de liberalii democraţi şi de naţionaliştii scoţieni din SNP. Aceste două partide de opoziţie sunt mai mult preocupate de data dizolvării parlamentului, nu de data la care va fi organizat scrutinul.
Acestea au propus iniţial ca scrutinul să aibă loc la 9 decembrie, cerând în acelaşi timp garanţii că Boris Johnson nu va relansa înainte de dizolvarea parlamentului dezbaterea asupra noului acord privind Brexitul pe care l-a obţinut la Bruxelles la 17 octombrie.
Convocarea alegerilor anticipate ar fi doar o primă etapă pe calea sinuoasă a ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, aşa cum aminteşte pariul pierdut al Theresei May în 2017.
Dacă, la fel ca atunci, niciun partid nu va obţine o majoritate absolută la sfârşitul acestor alegeri, impasul generat de Brexit va fi prelungit, apreciază observatorii.

Citeste si aceasta stire:  Discuţii cu orezul şi armele nucleare pe masă

You may also read!

Liviu Dragnea o acuză pe Vasilica Dăncilă că a fraudat banii UE. Vasilica riscă 8 ani de închisoare!

S-a rupt lanțul de iubire între Liviu Dragnea și Vasilica Dăncilă. Conștient că nu are nici o șansă să

Read More...

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora