Burn-out: cele mai afectate țări europene – Romania e pe locul doi

In Stiri de ultima ora din lifestyle

De la criza Covid-19, numărul angajaților afectați de burn-out (epuizare) a crescut periculos. Fenomenul afectează mai multe țări europene, inclusiv Polonia și România.

În Franța, peste 3 milioane de persoane ar fi afectate de o formă sau alta de suferință psihică la locul de muncă. Potrivit unui studiu realizat de Statista, publicat recent, mulți angajați din Europa sunt expuși la burn-out.

70 la suta dintre angajații polonezi sunt afectați de burn-out

Burn-out-ul afectează mai mult de jumătate dintre europeni. Polonezii și românii sunt în fruntea listei, cu 70 la suta și, respectiv, 67 de procente dintre angajați afectați. Urmează cehii (62%), italienii (60%) și britanicii (60%). Francezii ocupă locul al nouălea, cu 51% dintre angajații intervievați care au declarat că s-au simțit in pragul epuizarii.

Ce este burn-out-ul?

Conform site-ului Autorității Naționale pentru Sănătate din Franta, burn-out-ul este „epuizarea fizică, emoțională și mentală care rezultă din implicarea prelungită în situații de muncă solicitante din punct de vedere emoțional”. Cu toate acestea, burn-out-ul nu este recunoscut ca o boală profesională în sensul strict al termenului.

Citeste si aceasta stire:  Agentia de repatriere decedati pe care te poti baza

În Franța, 17 la suta dintre angajați suferă de burn-out sever

În ultimii zece ani, numărul angajaților care suferă de acest sindrom de epuizare a crescut periculos. În timp ce în 2012, Santé Publique France estima că doar 2% dintre angajați se confruntau cu suferințe fizice legate de muncă, aceste cifre au crescut brusc de la criza Covid-19. Ultimul studiu, realizat la sfârșitul anului 2023 a arătat că 17% dintre angajații din Franța suferă de epuizare severă.

Dificultate de concentrare, pierdere a motivației, oboseală, dureri de spate, probleme de somn… Simptomele burn-out-ului sunt variate. Ele apar ca reacție la suprasolicitare, la o lipsă de echitate între oameni sau la o lipsă de claritate a obiectivelor. Toți aceștia sunt factori de risc identificați în cadrul mediului de lucru.

Monica

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro