Calatorii in strainatate doar daca ne vaccinam anti-COVID ?

In Stiri externe de ultima ora

Organizatia Mondiala a Sanatatii nu recomanda emiterea de “pasapoarte de imunitate”, pentru cei care s-au vindecat de COVID, dar ia in calcul introducerea unor certificate electronice de vaccinare in cazul calatoriilor internationale.

OMS a demarat deja din octombrie un program pilot impreuna cu Estonia. Este vorba despre un card inteligent care va permite monitorizarea datelor medicale, cel mai probabil o versiune imbunatatita a actualului “carnet galben de vaccinare”,  care exista deja in special pentru zone exotice, unde boli contagioase, eradicate in alte locuri, inca fac victime.

OMS nu recomanda emiterea de “pasapoarte de imunitate”, si nici testarea ca mijloc de prevenire a transmiterii transfrontaliere. De asemenea, nu recoamanda nici testele rapide antigen, folosite de unele companii aeriene, deoarece sunt mai putin precise decat examinarea PCR, iar unele cazuri de infectare ar putea ramane nedectate.

“Analizăm atent posibilitatea utilizarii tehnologiei in combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul in care putem colabora cu statele membre in vederea obtinerii unui certificat electronic de vaccinare” –  a declarat Siddhartha Datta, expert OMS in materie de vaccinuri. O serie de experti, care sustin ideea unei asa-numite “Carti de Identitate COVID”, sunt de parere ca documentul va fi necesar nu doar in cazul calatoriilor internationale, ci si in cazul participarii la reuniuni mari, cu multe persoane.

Citeste si aceasta stire:  Ciudatul virus din China ar proveni de la lilieci

Acest Act de Identitate COVID, spun specialistii, trebuie sa poata fi verificat atat online, cat si offline, deci sa fie biometric.

E posibil sa ne mai urcam in avion, pe curse lungi, doar daca suntem vaccinati anti COVID

Prima companie aeriana care a vehiculat ideea obligativitatii vaccinului pentru pasageri este Qantas, din Australia, unul dintre numele grele ale traficului aerian la nivel mondial. Presedintele Consiliului de Administratie de la Qantas a declarat ca, in timp, se va cere probabil dovada vaccinarii, la imbarcarea in avion. Patronul de la Ryanair spune si el ca acest “pasaport de vaccin COVID” ar putea fi necesar, dar numai pentru zborurile lungi, de 10-14 ore, nicidecum pentru curse din Marea Britanie pana in Spania sau din Grecia pana in Portugalia. In opinia specialistilor, industria aeriana s-ar putea relansa daca va fi necesara dovada vaccinarii, pentru ca pasagerii s-ar simti in siguranta si ar calatori mai mult.

Monica

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora