Romania nu are stocul minim de urgenta de ţiţei si incalca legislatia UE

In Stiri de actualitate din Romania

Comisia Europeana a declansat procedura de sanctionare a Romaniei pentru nerespectarea normelor comunitare privind siguranta furnizarii de petrol.

Executivul de la Bruxelles a trimis la Bucuresti scrisoarea de punere in intarziere, prima faza a procedurii de infringement (nerespectarea legislatiei comunitare), care poate duce la sanctionarea Romaniei.

Comisia solicita Romaniei, Bulgariei si Cehiei sa respecte normele comunitare privind stocurile de urgenta de titei si de produse petroliere. Statele membre au obligatia de a mentine stocuri minime de ţiţei si/sau de produse petroliere echivalente cu cel putin 90 de zile de importuri nete zilnice medii sau cu 61 de zile de consum intern zilnic mediu, oricare dintre cele doua cantitati este mai mare. “Comisia a observat ca aceste trei state membre nu si-au indeplinit in mod repetat, unele din ianuarie 2013, obligatia de a mentine stocuri de urgenta minime de țiței. Nivelul mic al stocurilor nu se datoreaza unor circumstante exceptionale, ci reprezinta o nerespectare structurala a legislatiei comunitare” – a precizat executivul Uniunii Europene

Citeste si aceasta stire:  Al șaselea caz de coronavirus în România și primele la Bruxelles

Justitie si clima – alte domenii in care Romania risca sa fie amendata

In privinta justitiei, Romania e deja la al doilea avertisment. Comisia Europeana a trecut in faza a doua a procedurii de infringement (nerespectarea legislatiei comunitare).  Astfel, Comisia Europeana a anuntat etapa urmatoare, numita “aviz motivat”. Comisia indeamna Romania sa comunice masurile de transpunere a normelor Uniunii Europene de combatere a fraudelor vizand bugetul comunitar. Aceste norme cresc nivelul de protectie a bugetului UE prin armonizarea definitiilor, a sanctiunilor si a perioadelor de limitare ale infractiunilor care afecteaza interesele financiare ale Uniunii.

Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei, si a altor 13 state, pentru ca nu a trimis strategia nationala pe termen lung de renovare, din cadrul demersurilor pentru a creste performanta energetica a cladirilor. Aceasta strategie trebuia trimisa pana la 10 martie 2020. Comisia Europeana atrage atentia ca acest obiectiv este important, deoarece sectorul constructiilor din UE este cel mai mare consumator de energie din Europa si este responsabil pentru 36 la suta din emisiile de gaze cu efect de sera generate in UE.

Citeste si aceasta stire:  Anchetă la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă a ars pe masa de operație

Monica

You may also read!

Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că în anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19 "nu unul, nu doi", ci

Read More...

Hrebenciuc și ”Pinalti”, condamnați cu executare în dosarul Giga TV

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu

Read More...

Parlamentul European obligă România să recunoască parteneriatele și căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat o rezoluţie în care solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora