Facebook sterge informatiile false privind vaccinul anti-COVID

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Platforma de socializare a anuntat ca va sterge postarile in care sunt vehiculate informatii neadevarate legate de vaccinul COVID 19 si care au fost combatute de experti din domeniul sanatatii publice.

O masura similara a fost luata de YouTube, in luna octombrie. Facebook sterge in mod regulat mesajele care se refera la diverse terorii ale conspiratiei privind pandemia si care reprezinta un risc iminent. Postarile care nu se incadreaza in aceasta categorie, dar contin totusi elemente neadevarate despre pandemia COVID-19 sunt restrictionate ori insotite de o eticheta prin care utilizatorii sunt avertizati . Acum extinde actiunile de combatere a fake news la postarile cu informatii fake despre vaccin. Intr-o postare, Facebook anunta ca, in contextul in care in toata lumea va incepe distribuirea vaccinului anti COVID, e nevoie de aceasta schimbare de strategie globala.

Doua companii farmaceutice, Pfizer Inc and Moderna Inc , au trimis cerere pentru autorizarea serurilor pe care le-au dezvoltat pentru combaterea pandemiei. Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer, fiind prima tara din lume care face acest lucru.

Citeste si aceasta stire:  Un robot a devenit prezentator de știri la postul național de televiziune din Rusia

Informatiile dubioase despre noile vaccinuri prolifereaza pe platformele de socializare, care sunt pline de postari anti-vaccin, care apoi sunt redistribuite pe scara larga.

“E vorba despre afirmatii neadevarate privind siguranta, eficacitatea, ingredientele si efectele adverse ale vaccinurilor. De exemplu, vom sterge postarile false care sustin ca vaccinul anti-COVID contine microcipuri” – a precizat Facebook.

Platforma a mai sters pana acum mesaje de pe conturi din Samoa si Pakistan, privind un vaccin anti-polio. In urma acelor mesaje cu informatii false, distribuite masiv, personalul medical din Pakistan, insarcinat cu imunizarea populatiei, a fost agresat.

Monica

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora