Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

In Stiri din sanatate de ultima ora

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care sosesc in Canada nu vor mai fi nevoiti sa faca dovada vaccinarii.

Indiferent de cetatenie, calatorii nu vor mai completa formularul din aplicatia ArriveCAN si nu vor mai fi nevoiti sa faca dovada vaccinarii anti-COVID. De asemenea, obligativitatea purtarii mastii in avion si in tren va fi eliminata de la 1 octombrie.

Decizia va fi un stimul suplimentar pentru industria transportului din Canada, care deja si-a revenit dupa pauza din timpul pandemiei.

Operatorii de transport aerian din Canada au cerut insistent ridicarea obligativitatii mastii, aducand ca argument miile de incidente, din ultimul an, in care pasagerii nu au dorit sa poarte masca, din diverse motive.

“Calatorii canadieni si internationali isi fac planuri de calatorie, iar mult-asteptata ridicare a tuturor masurilor anti-COVID, de la 1 octombrie, 2022, va grabi si mai mult refacerea industriei noastre si a economiei canadiene” – precizeaza, intr-un comunicat, WestJet Airlines, al doilea mare transportator aerian al Canadei.

Citeste si aceasta stire:  Alertă la Beijing din cauza Covid

Guvernul a explicat ca decizia de a renunta la restrictii s-a luat tinand cont de rata mare de vaccinare din Canada, de faptul ca sunt acum disponibile noi vaccinuri si tratamente, precum si pe baza datelor care arata ca in Canada a fost depasit varful celui mai recent val de infectari COVID.

Peste 90 la suta din canadienii in varsta de peste 12 ani sunt vaccinati cu doua doze. Recent, Canada a autorizat vaccinul bivalent anti-COVID 19 pentru adulti. Totusi, guvernul atrage atentia ca, daca va fi necesar, va reinstitui restrictiile in orice moment.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora