Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

In Stiri din sport de ultima ora
pexels-bulat-khamitov-4624684

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă secțiune de sporturi paralele cu sporturile de echipă și eforturile atletice, cu care ne-am obișnuit și care necesită o agilitate mentală excepțională. Este vorba despre sporturile minții. Mai des definite ca un grup de jocuri care testează abilitățile cognitive ale participanților, puterea mentală și performanța, aceste activități pot fi considerate drept echivalentul intelectual al Jocurilor Olimpice. De fapt, există chiar și o olimpiadă anuală a sporturilor minții.

Desigur, nu orice sport al minții trebuie să fie jucat ca sport profesionist. Șahul, de exemplu, atrage o gamă largă de jucători, de la pasionați curioși până la jucători cu ambiții profesionale. Pokerul, de asemenea, este un alt sport al minții cu un public interesat extins – undeva peste 100 de milioane de jucători de poker în întreaga lume, atât offline, cât și online, unde este ușor să obții acces la tot felul de turnee și să interacționezi cu jucători profesioniști. În mod similar, activitățile care sunt strâns legate de sporturile mentale pot fi jucate cu o mentalitate mai strategică, chiar dacă oportunitățile competitive nu sunt disponibile.

În zilele înainte ca jocurile video să devină cea mai populară formă de divertisment acasă, sporturile minții erau la mare căutare printre oameni din toate părțile globului. Șahul și Xiangqi sunt două astfel de jocuri și există de mii de ani. Prin urmare, sporturile minții pot fi considerate jocuri competitive de îndemânare, al căror rezultat este determinat de capacitatea de a executa o strategie câștigătoare. În ultimii ani, jocuri precum pokerul au devenit oficial recunoscute ca sporturi ale minții și chiar eSporturile – brațul competitiv al jocurilor video – sunt acum adesea incluse în această categorie.

Citeste si aceasta stire:  Emma Raducanu are COVID

De la poker la mahjong, s-au făcut o mulțime de cercetări cu privire la efectele directe pe care le au sporturile minții asupra funcției cognitive.

Când practici un sport al minții, îți îmbunătățești eficient abilitățile de gândire critică – prin îmbunătățirea capacitatății de a analiza situațiile și de a lua decizii eficiente, chiar și cu informații limitate avute la îndemână. Astfel de abilități sunt deosebit de importante la locul de muncă, unde este posibil să trebuiască adesea să iei decizii critice, în ciuda faptului că nu cunoști toate rezultatele potențiale.

Implicarea în mod regulat într-un sport al minții va ascuți și capacitatea cognitivă, stimulând memoria pe termen scurt și recunoașterea diferitelor modele întâlnite anterior. Majoritatea sporturilor minții conțin trăsături repetitive, de la forme la culori și categorii, așa că posibilitatea de a-ți aminti și de a vizualiza cu ușurință aceste detalii cruciale face parte din întreaga ecuație.

În esența lor, sporturile minții sunt activități la care participi distractiv, dar și uimitor de eficiente atunci când vine vorba de dezvoltarea funcțiilor cognitive și de creșterea puterii intelectuale.

Citeste si aceasta stire:  Premiera in ultimii 24 de ani de fotbal romanesc: nationala ajunge in optimi la EURO 2024

În comparație cu sporturile fizice precum baschetul, fotbalul sau boxul, în care este nevoie de abilități de nivel de elită pentru a reuși ca profesionist, sporturile minții sunt mult mai incluzive.

Sigur, unii oameni au un talent înnăscut care le deschide calea spre a deveni Mari Maeștri în șah, dar oricine poate învăța jocul și poate dezvolta un nivel înalt de competență.

Nu este, așadar, de mirare că renumitul Comitet Olimpic Internațional (CIO) a recunoscut o listă de sporturi ale minții, inclusiv bridge, șah, drift, mahjong și xiangqi, care ar putea, într-o zi, să apară ca evenimente oficiale la Jocurile Olimpice.

Unele persoane presupuneau că Mahjong avea să devină un joc olimpic la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, organizate în China, dar un trecut nu prea îndepărtat a dovedit că nu e atât de simplu, deși este 100% un sport al minții. Beijing încă lucrează în această direcție, iar poate în 2026 acest lucru va fi posibil.

Citeste si aceasta stire:  Simona Halep a învins-o pe Venus Williams în sferturile turneului de la Miami

pexels-mick-haupt-11058301

Mahjong este asemănător cu un joc de cărți, dar în loc să fie folosite cărți, se utilizează plăci mici. Aceste plăci erau făcute în mod tradițional din fildeș, dar acum sunt aproape întotdeauna făcute din plastic. Astăzi jocul este jucat foarte des în țările asiatice, în special în China și Taiwan. Există multe săli amenajate în toată China, chiar și în orașele mici care au mese automate de Mahjong.

Nu este posibilă o descriere exactă a modului în care se joacă Mahjong, deoarece poate fi un proces destul de complex și confuz. Va trebui să începi să-l joci și îți va fi mult mai ușor să-l înveți prin practică.

Sporturile minții sunt o altă formă de sporturi competitive extrem de cuprinzătoare. Indiferent dacă vorbim de sporturi fizice sau de sporturile minții, există o relație complementară între cele două categorii. Sportivii au nevoie de sprijin intelectual atunci când fac sporturi fizice; au nevoie și de o putere fizică bună atunci când practică sporturi mentale.

 

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro