Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc in mod excesiv pesticide in metodele lor de cultivare, in timp ce altele au redus considerabil utilizarea acestora, printre ele e si Romania.

Potrivit Eurostat – Biroul de Statistica al Uniunii Europene – Olanda, Cipru si Malta sunt tarile europene care utilizeaza cele mai multe pesticide, cu 10,86 kg/ha, 9,22 kg/ha si, respectiv, 8,09 kg/ha. Franta, Italia, Germania si Spania, desi sunt mari producatori agricoli, au rate de utilizare a pesticidelor apropiate de media europeana de 3,2 kg/ha.

Tarile cu cele mai mici procente

Alte tari se remarca prin procentele scazute de pesticide in productia de fructe si legume. Acestea sunt Romania (0,62 kg/ha), Suedia (0,73 kg/ha), Lituania (1,12 kg/ha) si Slovacia (1,21 kg/ha).  Prin urmare, acestea se pot mandri ca au fost desemnate ca fiind cele mai putine pesticide utilizate in 2021 si ca se afla sub procentul mediu european. Pentru a obtine recolte bune, aceste tari favorizeaza metodele naturale.

Citeste si aceasta stire:  3 deserturi din Italia pe care le poti face acasa

Scaderea utilizarii pesticidelor in Europa este confirmata de Eurostat, cu o reducere de 2,77 la suta intre 2011 si 2021.

Potrivit specialistilor, pentru o stare de sanatate buna, trebuie sa mananci fructe si legume in fiecare zi. Totusi, trebuie sa acordati atentie si calitatii acestor produse. Potrivit sondajelor FAO si Eurostat, utilizarea pesticidelor in Europa este departe de a fi abolita, iar majoritatea produselor expuse in supermarketuri nu sunt intotdeauna recomandate.

Care sunt tarile europene care folosesc cele mai multe pesticide?

Potrivit sondajului realizat de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite, procentul de pesticide utilizate de tarile europene nu este identic. In fruntea listei se afla Olanda, care foloseste cele mai multe pesticide, cu 10,86 kg/ha, echivalentul unei suprafete de aproximativ 10.000 metri patrati. Prin urmare, aceasta tara detine recordul pentru cele mai multe fructe si legume contaminate cu pesticide din Europa. Olanda este urmata in acest clasament de Cipru si Malta, care utilizeaza 9,22 kg/ha si, respectiv, 8,09 kg/ha.

Citeste si aceasta stire:  Cum își petrec românii timpul liber în pandemie

Monica

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro