Cand ne-am putea astepta la un cutremur mare in Romania

In Stiri de actualitate din Romania
Cutremur mare in Romania

Potrivit directorului stiintific al Institutului National de Fizica Pamantului, Mircea Radulian, oamenii ar trebui sa fie pregatiti pentru un cutremur mare in Romania, dupa cel care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica.

De asemenea, acesta a precizat ca desi nu ne asteptam la un cutremur mai mare de 8 grade, “nu putem sti exact cand va veni seismul”. Cu toate ca ultimul cutremurul a permis eliberarea energiei acumulate intr-o anumita zona din Vrancea, aceasta eliberare nu impiedica acumularea de energie in zona vranceana, fiind astfel posibil sa fie si un “cutremur mai mare, la scara mai mare de timp, la un moment dat”, informeaza Radulian.

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului, declara ca urmatorul cutremur mare in Romania se va produce dupa anul 2040. Aceasta afirmatie a fost facuta in urma analizarii ritmului, magnitudinii si a intensitatii producerii cutremurilor puternice in tara noastra.

In opinia lui Marmureanu dupa studierea cutremurelor de la 1700 incoace, acestea se repeta ciclic, astfel incat “exista o realitate fizica”. Din calculele efectuate, urmatorul cutremur mare va avea loc la 64 de ani de la cel din 1977, in anul 2041.

Citeste si aceasta stire:  Vaccinul anti-COVID a ajuns in Romania

Desi Marmureanu prezice un cutremur mare in Romania, acesta recunoaste ca este imposibil sa anticipam miscarile scoartei terestre. Din pacate insa, nu se poate anticipa cu precizie cand va avea loc urmatorul mare cutremur in tara noastra, mai ales daca tinem cont de faptul ca toate cutremurele care iau nastere in Vrancea sunt unice in lume.

Conform calculelor realizate de seismolog, au avut loc sase mari cutremure in ultimele trei secole, incepand cu cel din 1701, de 7,5 grade pe scara Richter si incheind cu cel de la data de 4 martie 1971, care a lasat in urma 1.564 de victime.

 

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora