Care este cel mai potrivit acoperiș pentru locuința ta?

In Stiri de ultima ora din lifestyle
K34. Novatik@Care este cel mai potrivit acoperiș pentru locuința ta

Când se pune problema înlocuirii acoperişului, proprietarii au de ales între mai multe tipuri, printre care se numără acoperişul cu şindrilă bituminoasă, cel cu ţiglă ceramică și acoperişul metalic. Pentru a putea lua cea mai bună decizie în acest sens, este indicat să se studieze foarte bine piața, să se cunoască principalele caracteristici ale fiecărui tip de acoperiș și, în funcție de avantajele și dezavantajele acestora, să se aleagă tipul de învelitoare potrivită pentru fiecare locuință.

Dacă și tu ești în această situație, te ajutăm cu câteva informaţii despre fiecare din aceste tipuri de acoperiş, pentru a te ajuta în luarea unei decizii:

Acoperişurile metalice

Acoperişurile metalice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Acestea pot fi realizate din ţiglă metalică de calitate superioară, precum oţelul sau cupru, sau poate fi din aluminiu sau alte materiale metalice mai accesibile. Iată ce ar trebui să ai în vedere atunci când optezi pentru acest tip de acoperiș:

 • Acoperişurile metalice rezistă mult timp. Datorită faptului că fac faţă mai bine insectelor, incendiilor şi umidităţii, au o durată de viaţă mai lungă decât cele bituminoase, dar mai mică decât cele din ţiglă ceramică.
 • Reflectă căldura şi nu încălzesc casa la fel de mult ca celelalte acoperişuri.
 • Sunt zgomotoase când plouă, dar acest lucru poate fi relaxant după ce te obişnuieşti.
 • Costurile pot fi medii sau mari, în funcție de opțiunea aleasă. Un acoperiş metalic costă mai mult decât unul de şindrilă bituminoasă, dar are o durată de viață mai mare decât acesta.
 • Grindina de dimensiuni mari poate deteriora acoperişurile metalice.
 • Din cauza faptului că sarea corodează metalul şi favorizează apariţia ruginii, acoperişurile metalice nu sunt recomandate pentru casele aflate în vecinătatea mării sau a oceanelor.
Citeste si aceasta stire:  Electric Castle 2019 va aduce pe scena trupe importante!

Acoperişurile din ţiglă ceramică

Ţigla ceramică este cel mai popular material pentru acoperişuri, acestea fiind de calitate superioară. Acoperişul cu ţiglă ceramică se remarcă prin câteva caracteristici, și anume:

 • Plăcile durează foarte mult, având o durată de viață de până la 100 de ani.
 • Acest tip de acoperiș este mai scump decât celelalte tipuri. Cu toate acestea, durează mult mai mult şi nu necesită întreţinere, ceea ce, pe termen lung, îl face cea mai rentabilă alegere.
 • Plăcile de ţiglă ceramică au o greutate ridicată, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de o structură solidă.
 • Dacă sunt necesare, reparaţiile vor fi costisitoare şi nu se realizează la fel de uşor ca în cazul celorlalte tipuri de acoperiş.

Acoperişuri cu şindrilă bituminoasă

Cel mai comun tip de acoperiş este cel cu şindrilă bituminoasă, aceasta fiind cea mai economică soluţie, în special pentru zonele călduroase. Iată câteva din caracteristicile acestuia:

 • Este cea mai ieftină opţiune şi alegerea perfectă dacă ai un buget limitat.
 • Şindrila bituminoasă este potrivită pentru aproape toate formele de acoperiş. De aceea, dacă ai un acoperiş într-o foma mai puţin obişnuită, acesta se va instala cel mai uşor.
 • Şindrila bituminoasă este disponibilă în diferite modele şi poate avea calităţi variate. Dacă vrei o şindrilă de înaltă calitate care a fost pretratată pentru prevenirea mucegaiului, va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar.
 • Poate dura până la 30 de ani.
 • Din cauza soarelui şi a vânturilor puternice, şindrila poate crăpa. Vestea bună este că repararea unui acoperiş cu şindrilă bituminoasă este destul de ieftină.
Citeste si aceasta stire:  Vine frigul? Iată 8 activități plăcute de făcut în casă!

Cum alegem acoperișul potrivit?

După ce ai stabilit ce tip de acoperiş vei folosi pentru casa ta, consultă-te cu firmele de specialitate pentru a obţine mai multe informaţii şi detalii. Acestea te pot ajuta cu profesionalism să evaluezi diferitele opţiuni din fiecare categorie de acoperiş şi îţi vor răspunde la întrebări, simplificând considerabil procesul de selecţie.

You may also read!

A murit legenda televiziunii americane, Larry King

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști americani de televiziune, Larry King, devenit un star mondial datorită emisiunilor la postul

Read More...

Viorica Dăncilă sare la gâtul lui Marcel Ciolacu, prietenul lui Liviu Dragnea

Începe războiul din umbră în PSD. Scoasă pe ușa din dos, ca servitoarele, din partid, Viorica Dăncilă răbufnește într-o

Read More...
11

Apartamente Avrig: care sunt facilităţile pe care ţi le oferă?

Pentru orice om, casa sau apartamentul în care o să trăiască, trebuie să îndeplinească anumite criterii. Atunci când alegi

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora