China, complice politică a Rusiei în războiul din Ucraina

In Stiri externe de ultima ora

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că regretă neadoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a proiectului de rezoluţie privind situaţia din Ucraina.

“Ministerul Afacerilor Externe exprimă regretul cu privire la neadoptarea, de către Consiliul de Securitate al ONU (CSONU), reunit la 25 februarie 2022, a proiectului de rezoluţie privind situaţia din Ucraina. Proiectul a fost votat de o majoritate de unsprezece membri ai CSONU, dar a fost respins din cauza vetoului Federaţiei Ruse, membru permanent al acestui organ ONU. Alte trei state s-au abţinut”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform sursei citate, România a co-sponsorizat, alături de un grup de peste 80 state, proiectul de rezoluţie iniţiat de către Statele Unite ale Americii şi Albania, în calitate de membri ai Consiliului de Securitate.

“Proiectul condamnă în termeni fermi agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi solicită retragerea imediată, completă şi necondiţionată a forţelor militare ruse de pe teritoriul Ucrainei, precum şi anularea, de către Federaţia Rusă, a deciziei legate de statutul anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei. De asemenea, textul cuprinde referiri la Acordurile de la Minsk şi la activitatea formatelor de lucru internaţionale (formatul Normandia şi Grupul de Contact Trilateral), precum şi la necesitatea accesului neîngrădit al asistenţei umanitare internaţionale, pe fondul încălcării flagrante a dreptului internaţional umanitar şi al abuzurilor în domeniul drepturilor omului provocate prin agresiunea împotriva Ucrainei”, se mai menţionează în comunicat.

Citeste si aceasta stire:  China, acuzată de mușamalizare după modelul Cernobîl

MAE precizează că România va continua sa promoveze acest proiect de rezoluţie şi va pleda pentru adoptarea sa de către Adunarea Generală a ONU, în perioada imediat următoare.

Rusia a făcut, vineri, uz de dreptul său de veto în cursul unui vot în Consiliul de Securitate al ONU la o rezoluţie redactată de Statele Unite şi Albania. Din cei 15 membri ai Consiliului, 11 ţări au votat în favoarea textului, iar trei s-au abţinut: China, India şi Emiratele Arabe Unite.

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora