China este văzută foarte prost pe plan mondial din cauza Covid-19, potrivit unui studiu

In Stiri externe de ultima ora

Percepția globală față de China a devenit deosebit de negativă în lunile recente, potrivit unui nou studiu realizat de compania Pew Research, publicat marți, informează CNN. Majoritatea țărilor lumii care au participat la acest sondaj sunt de părere că Beijingul a făcut prea puțin și a acționat foarte prost pentru a limita răspândirea coronaviruslui. De asemenea, încrederea în președintele comunist al Chinei, Xi Jinping, a scăzut dramatic în ultimele 12 luni. Astfel, 77% dintre persoanele intervievate în Statele Unite au precizat că nu au deloc încredere în Xi Jinping că poate face lucrurl potrivit în afacerile globale. Institutul american independent Pew Research a interogat 14.276 de persoane adulte din 14 state, între lunile iunie și august, în special prin telefon, din cauza pandemiei de Covid-19. Printre statele luate în calcul în această cercetare sunt Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Australia, Japonia și Marea Britanie. “Principala descoperire o reprezintă părerile nefavorabile la adresa Chinei care sunt în creștere iar acest lucru este legat de faptul că China nu a făcut o treabă bună în administrarea crizei provocate de coronavirus”, a declarat pentru CNN Laura Silver, cercetător principal la Pew și co-autor al raportului.

Citeste si aceasta stire:  Donald Trump le propune americanilor să voteze de două ori

Așa cum se știe, primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate pe teritoriul Chinei, la Wuhan, în decembrie anul trecut. Chiar de la începutul crizei, autoritățile comuniste de la Beijing au încercat să mușamalizeze situația, apoi s-au dovedit incapabile să gestioneze dezastrul provocat de infecție. Rapid, virusul s-a răspândit până a ajuns în Europa și America și a lăsat în urmă dezastru. Dintre cele 14 țări chestionate în raportul Pew, toate au avut păreri negative despre China. În toate țările, cu excepția Franței, Japoniei și Italiei, percepția față de Beijing a atins cel mai jos nivel de până acum.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora