China și Rusia își intensifică acțiunile de spionaj în UE

In Stiri externe de ultima ora

Semnal de alarmă tras de Țările Baltice cu privire la intensificarea acțiunilor de spionaj ale Rusiei și mai ales ale Chinei în Uniunea Europeană, sub paravanul unor firme inocente.

Lituania a interzis recent o astfel de firmă chineză de IT, din motive de securitate, iar Estonia a tras semnalul de alarmă asupra spionilor ruși și chinezi din respectiva companie.

Nuctech, firma chineză care chipurile se ocupă de producerea de software pentru inspecții de securitate, a fost interzisă în Lituania, mai exact în aeroporturile din acest stat. De asemenea, guvernul de la Vilnius urmează să dea un ordin prin care și alte companii chineze vor primi același tratament. Este vorba despre firme chineze din domeniul transportului, energiei și al telecomunicațiilor.

Amenințare la securitatea națională

Nuctech a fost etichetată ca reprezentând o amenințare la adresa securității naționale a Lituaniei și al forțelor sale de ciber-securitate.

“Folosirea de echipament și tehnologie de origine rusească sau chinezească în sectoarele sensibile reprezintă amenințări atât pe termen scurt cât și pe termen lung”, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Lituania. Abordarea Lituaniei ar putea adânci discuțiile din cadrul Uniunii Europene asupra legăturilor cu China, semnalează presa de la Bruxelles.Recent, UE a semnat un acord de investiții cu China, deși sunt îngrijorări potrivit cărora Beijingul are de gând să cumpere obiective strategice în Europa.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul britanic a aprobat acordul pentru Brexit

De asemenea, Statele Unite au avertizat Uniunea Europeană să trateze China cu precauție ca urmare a acțiunilor militare ale Beijingului în zona Pacificului și din cauza încălcărilor grosolane ale drepturilor omului. De asemenea, serviciile secrete din Estonia au avertizat că Occidentul este un obstacol pe care China intenționează să îl distrugă.

“China înțelege foarte bine că o Europă fragmentată este un adversar slab”, se arată într-un raport al spionajului estonian.

“China nu folosește dezinformarea la fel de activ și profesionist ca Rusia dar este posibil să își extindă și intensifice activitățile în acest domeniu, pe viitor. Operațiunile de influență ale Chinei au drept rol slăbirea societății deschise europene”, se arată în raportul serviciilor secrete estone.

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora