Statele Unite, avertisment față de provocările și pericolele Chinei

In Stiri externe de ultima ora

Noul secretar de Stat american Antony Blinken, cel despre care Beijingul spera să fie mai ”blând” decât Mike Pompeo, a dat o lovitură dură sentimentelor ”pacifiste” ale Chinei. Blinken a avertizat la prima sa intervenţie în cadrul Conferinţei pentru Dezarmare de la Geneva, asupra ”provocărilor şi pericolelor” pe care le implică programele de dezvoltare de armament ale Chinei. De asemenea, oficialul american a cerut Chinei mai multă transparenţă.

De asemenea el a cerut Rusiei şi Chinei să se implice mai mult în realizarea unor norme de ”comportament responsabil în spaţiul exterior” şi le-a sugerat în acest sens unor guverne, cum este cel rus, să renunţe la testarea armelor anti-satelit.

”Trebuie să reducem tensiunile în spaţiu, nu să le amplificăm”, a spus Blinken, adăugând că Washingtonul a demonstrat în primele luni ale preşedinţiei lui Joe Biden dispoziţia sa de a discuta cu Moscova despre sistemele de control a armamentului şi alte chestiuni de securitate.

Atac și la adresa Iranului

În ceea ce priveşte Iranul, secretarul american de stat a criticat ”comportamentul destabilizator în regiune” manifestat de acesta, dar a promis că Statele Unite îşi menţin angajamentul de a folosi în principal democraţia pentru a garanta că această ţară nu se va dota cu arme nucleare.

Citeste si aceasta stire:  In SUA a inceput epurarea politica

”Dacă Iranul va reveni la respectarea strictă a JCPOA (acordul nuclear din 2015), suntem dispuşi să facem la fel”, a indicat Blinken, parafrazând declaraţii recente ale preşedintelui Biden.

Cât despre Coreea de Nord, şeful diplomaţiei americane a confirmat că Washingtonul va rămâne axat pe obţinerea denuclearizării acestei ţări şi va colabora cu aliaţii şi partenerii pentru a aborda dezvoltarea ilegală de arme de distrugere în masă şi programele de rachete balistice ale regimului condus de Kim Jong Un.

Vorbind mai departe despre armele chimice, Blinken a menţionat din nou Rusia, criticând sprijinul acordat de aceasta în dezvoltarea acestui tip de armament regimului sirian care l-a folosit împotriva propriei populaţii în timpul conflictului armat, în timp ce Moscova a folosit astfel de arme pentru a încerca asasinarea unor critici, precum Aleksei Navalnîi, otrăvit anul trecut cu substanţa chimică Noviciok.

You may also read!

image001

Motocicletele KTM EXC excelează pe segmentul enduro

Lineup-ul KTM EXC este compus din dirtbike-uri moderne, capabile să înfrunte cu brio situațiile critice pe traseu. Performanța off

Read More...
image001

Motocicleta KTM 390 ADVENTURE ’21 – Partenerul ideal de călătorie

După restricțiile de călătorie impuse de pandemie, cu toții avem o dorință mai mare de a ieși din casă

Read More...
image001

Sea-Doo Spark, cel mai accesibil skijet

Gama de skijeturi Sea-Doo Spark vă permite să mențineți distracția pe apă la cote înalte, întrucât aduce dotări moderne,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora