China s-ar putea confrunta cu o criză de genul celei după masacrul din Piața Tienanmen

In Stiri externe de ultima ora

Regimul comunist de la Beijing s-ar putea confrunta cu un val crescând de ostilitate din partea întregii lumi din cauza pandemiei de Covid-19  care s-a declanșat în orașul chinez Wuhan, relatează agențiile de presă internaționale. Culmea, avertismentul se regăsește într-un raport secret al serviciilor de informații chineze prezentat președintelui Xi Jinping. Criza ar putea degenera într-o confruntare armată cu Statele Unite, mai subliniază raportul. Potrivit documentului, sentimentul anti-chinez din lume este la cea mai ridicată cotă de la masacrul din Piața Tienanmen din iunie 1989. Beijingul se confruntă cu un val de acțiuni și opinii antichineze, conduse de către Statele Unite, spune raportul, iar guvernul de la Beijing trebuie să fie pregătit pentru scenariul cel mai rău posibil, adică pentru o înfruntare militară cu cea mai mare putere a lumii, America. Raportul a fost întocmit de către Institutul chinez pentru Realții Internaționale Contemporane (CICIR), un grup de lucru asociat cu Ministerul Securității Statului, principalul serviciu de informații al Chinei. Biroul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing a refuzat să comenteze informațiile, atunci când a fost abordat de către agenția Reuters. De asemenea, Ministerul Securității Statului de la Beijing nu are un contact public și nu a putut fi întrebat să comenteze aceste informații.

Citeste si aceasta stire:  Reuniune internațională pentru crimele de război ale Rusiei

CICIR este un grup de lucru influent care până în 1980 făcea parte din cadrul Ministerului Securității Statului și sfătuiește guvernul chinez cu privire la politica externă a guvernelor străine dar și cu privire la politica de securitate a acestora. Nici CICIR nu a comentat informațiile din raport. Cu toate acestea, comentează agențiile de presă internaționale, chiar apariția acestui raport demonstrează că Beijingul tratează foarte serios amenințarea care ar putea lovi China direct în investițiile sale strategice de peste hotare.

Relațiile dintre China și Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, pe fondul acuzațiilor Washingtonului referitoare la practicile comerciale incorecte ale Beijingului și disputele privind situația din Hong Kong și Taiwan.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora