Comisia Europeană a anulat transportul măștilor proaste din China

In Stiri externe de ultima ora

Decizie dură a Executivului European. Comisia Europeană a suspendat transportul a nu mai puțin de 10 milioane de măști din China după ce două state membre ale Uniunii s-au plâns de proasta calitate a acestora. Ca parte a eforturilor de a combate criza provocată de Covid-19, brațul executiv al Uniunii Europene a început să distribuie mătile către cadrele medicale din 27 de state membre ale Uniunii și Marea Britanie. După ce prima tranșă de 1,5 milioane de măști a fost transportată în 17 state, ministrul Sănătății din Polonia, Lukasz Szumowski, a declarat că 600.000 de bucăți pe care țara sa le primise nu aveau certificatele europene și nu se ridicau la nivelul standardelor medicale cerute pentru distribuirea acestora.

“Am decis suspendarea livrărilor viitoare ale acestor măști”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan De Keersmaecker. “Apoi vom vedea ce acțiuni trebuiesc luate dacă cu adevărat este o problemă de calitate cu aceste măști”, a adăugat acesta. Potrivit lui De Keersmaecker, și Olanda s-a confruntat cu probleme similare. Tot lotul de măști din China a fost cumpărat prin fonduri europene. Comisia ar putea recurge la Justiție, dacă se impune acest lucru, a spus purtătorul de cuvânt.

Citeste si aceasta stire:  British Airways nu va impune restrictii calatorilor vaccinati

Pe de altă parte, Comisia Europeană a indicat joi că a decis să nu plaseze noul coronavirus în grupa agenţilor biologici cu risc maxim prevăzută în legislaţia europeană privind protecţia lucrătorilor, o decizie criticată de sindicate.
O directivă europeană din anul 2000 privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici la locurile de muncă stabileşte o scară de gravitate pe patru niveluri.
Grupa 1, cu gradul cel mai mic de pericol, nu este ‘susceptibilă să provoace o maladie la om’. Grupa a 4-a, cea mai periculoasă, în plus faţă de provocarea de maladii grave, ‘constituie un pericol serios pentru lucrători’ şi prezintă un ‘risc ridicat de propagare în colectivitate’.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora