Angela Merkel s-a dezlănțuit împotriva spionilor Moscovei

In Stiri externe de ultima ora

Cancelarul german Angela Merkel a criticat în termeni duri atacurile informatice ale serviciilor militare ruse la adresa sa și a confirmat că știe că este ținta hackerilor Kremlinului. Într-o intervenție în Parlamentul de la Berlin, șefa guvernului a fost întrebată despre raportul pe care serviciile miloitare rusești, GRU, le-ar fi obținut din circumscripția ei în 2015, printr-un atac informatic.

“Mă întristează”, a declarat Merkel, care a adăugat că atacul a fost unul scandalos. Potrivit revistei germane Spiegel, atacul ar fi avut loc în 2015 și ținta ar fi fost computerele Parlamentului german. În 2018, rețeaua informatică a guvernului de la Berlin a fost atacată, se pare că tot de specialiștii GRU. Guvernul rus a negat însă toate aceste informații. Spiegel scria că hackerii ruși au reușit să spargă două adrese de mail din biroul doamnei Merkel, cu corespondență între 2012 și 2015. Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va depune eforturi în continuare pentru o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia, în pofida atacurilor cibernetice, care nu uşurează acest demers, adăugând că ia foarte în serios astfel de probleme.
“Mă voi strădui pentru bune relaţii cu Rusia întrucât cred că există toate motivele pentru a continua eforturile noastre diplomatice, dar astfel de lucruri nu ne fac munca mai uşoară”, a declarat Merkel într-un discurs rostit în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, când a fost întrebat despre atacurile cibernetice atribuite Rusiei. “Pot spune sincer că aceasta îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relaţii cu Rusia, iar, pe de altă parte, există dovezi tangibile că forţele ruse fac aşa ceva”, a afirmat Merkel.

Citeste si aceasta stire:  Stare de urgenta in Venezuela

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora