Conditii precare in inchisori -noi critici la adresa României

In Stiri politice de ultima ora

Consiliul Europei a publicat marti, la Strasbourg, un nou raport al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii si a Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante, intocmit dupa vizita intreprinsa anul trecut in Romania.

Raportul constata ca autoritatile romane nu au luat masuri pentru a imbunatati situatia, desi precedentele evaluari ale Consiliului Europei cereau acest lucru.

In toate inchisorile sunt conditii precare: igrasie, pereti scorojiti, ventilatie inadecvata, miros urat. In privinta hranei detinutilor, delegatia Comitetului pentru Prevenirea Torturii (CPT) a constatat ca sunt portii mici, iar legumele si fructele lipsesc.

“Palme, suturi si lovituri de baston aplicate de politisti suspectilor”

Raportul consemneaza multe plangeri despre conditiile din centrele de detentie ale politiei. Detinutii au facut un numar mare de declaratii privind rele tratamente fizice – palme, suturi si lovituri de baston aplicate de politisti suspectilor.

Situatie alarmanta la penitenciarul Galati

Reprezentantii CPT au ajuns la concluzia ca la penitenciarul Galati domneste un climat de teama. Sunt numeroase acuzatii de vatamare fizica, inclusiv abuzuri sexuale. Se recomanda autoritatilor romane sa demareze o ancheta independenta a procuratorii in legatura cu acuzatiile de rele tratamente comise de personalul penitenciarului Galati.

“Mascatii”, criticati dur, se cere desfiintarea acestor forte speciale

Comitetul pentru Prevenirea Torturii crede ca a venit timpul ca autoritatile nationale sa reconsidere existenta fortelor speciale de interventie  – “mascatii” – care actioneaza in acele institutii ce gazduiesc detinuti care au un regim de maxima siguranta. Detinutii ii acuza pe mascati de vatamare.

Raportul CPT subliniaza ca e nevoie de forte speciale care sa se ocupe de cazurile grave de dezordine din penitenciare, dar se poate stabili un sistem de prima interventie, combinat cu o suplimentare a personalului in aripile de maxima siguranta.

M.V.

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora