Constructorii auto pregătesc limitatoare de viteză pentru toate maşinile ieşite din fabrici

In Stiri auto de ultima ora

Tehnologia de limitare a vitezei automobilului pare să devină obligatorie pentru toate tipurile de maşini vândute în Europa începând cu anul 2022, după ce o serie de legi au fost aprobate provizoriu de către Uniunea Europeană.

Departamentul pentru Transport de la Londra a subliniat că acest sistem de limitare a vitezei se va aplica şi în Marea Britanie, chiar dacă Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană.

Potrivit presei britanice, susţinătorii iniţiativei de limitare a vitezei maşinilor din construcţie au salutat votul Uniunii Europene şi spun că această măsură va salva mii de vieţi.

De asemenea, organizaţia caritabilă pentru siguranţa rutieră Brake a numit această măsură drept una de referinţă.

Măsurile de siguranţă aprobate de către Comisia Europeană includ asistenţa inteligentă a vitezei (ISA), frînarea avansată de urgenţă şi tehnologia de menţinere a culoarului de circulaţie.

Uniunea Europeană susţine că planul va ajuta la evitarea a 140.000 de răniri grave până în 2038 şi îşi propune în cele din urmă să reducă până la zero decesele pe drumurile europene până în anul 2050.

Citeste si aceasta stire:  Doi mari producatori auto - in parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor comerciale

Comisarul european Elzbieta Bienkowska a declarat: “În fiecare an, 25.000 de oameni îşi pierd viaţa pe drumurile noastre. Marea majoritate a acestor accidente sunt provocate de eroarea umană. Prin noile măsuri de siguranţă care vor deveni obligatorii, vom putea avea un astfel de impact la fel ca atunci când au fost introduse centurile de siguranţă”.

Potrivit sistemului ISA, maşinile pot recepţiona informaţia prin GPS şi o hartă digitală, şi pot afla care este limita de viteză. Aceste informaţii pot fi combinate cu cele de la o cameră video capabilă să recunoască semnele de circulaţie.

Totuşi, şoferul poate trece peste măsurile de siguranţă automate, însă numai pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă o maşină intră în depăşirea unui camion pe autostradă şi intră într-o zonă de reducere a vitezei, şoferul poate accelera pentru a duce la capăt manevra de depăşire.

Este prevăzut, de asemenea, instalarea la bordul autoturismelor un buton de pornire – oprire a sistemului.

Există deja automobile echipate cu sistemul ISA, automobile produse de Ford, Mercedes-Benz, Peugeot-Citroen, Renault şi Volvo.

Citeste si aceasta stire:  Bucureştenii preferă tot Uber, Clever şi Bolt, deşi de azi sunt ilegale

You may also read!

”Pistolarul” îl țintetște pe ”Rege”” Patronul lui PAOK Salonic îl dă în judecată pe Hagi!

Supărat că Gheorghe Hagi l-a numit ”pistolar” într-un interviu, patronul campioanei Greciei, PAOK Salonic, rusul Ivan Savvidis, a anunțat

Read More...

Scandalul continuă! Românii ameninţă că nu intră pe teren la meciul cu Germania

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal U21, din Italia, după 0-0 cu Franţa, însă Naţionala noastră

Read More...

Egal pe teren, bătaie în tribune

România s-a calificat în semifinalele Euro U21 la fotbal, după un meci nul, 0-0, contra Franței, și, de asemenea,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora