Coronavirus: Numărul deceselor din România a ajuns la 7

In Stiri de actualitate din Romania

Grupul de Comunicare Strategică anunţă cel de-al şaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus, un bărbat de 65 de ani internat la Spitalul Universitar Bucureşti.
Potrivit sursei citate, decesul a fost înregistrat luni seara, bărbatul fiind confirmat pozitiv cu noul coronavirus pe 21 martie.
Acesta necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 pe 20 martie, care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, unde a murit. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, face un apel către români, pe pagina sa de Facebook, să respecte sfaturile autorităţilor şi să stea în casă. “Indiferent de regiunea ţării unde vă desfăşuraţi activitatea profesională ori unde locuiţi, chiar dacă sunteţi în afara graniţelor ţării, trebuie să fim uniţi în această perioadă dificilă atât pentru populaţie, cât şi pentru autorităţile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României. De-a lungul istoriei, poporul român, laolaltă cu Armata şi instituţiile statului, a depăşit toate momentele de cumpănă”, afirmă Ciucă.
Ministrul susţine că Armata este implicată în combaterea pandemiei.
“Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicaţi total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac. Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor, fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO”, afirmă Ciucă.
De asemenea, ministrul Apărării spune că oamenii trebuie să respecte sfaturile autorităţilor.
“Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care şi-a dovedit eficienţa, este să staţi acasă, să evitaţi cât se poate de mult apropierea de alte persoane şi mai ales să vă protejaţi. De fiecare dată când reveniţi acasă sau vă întâlniţi cu prietenii şi cunoscuţii nu daţi mâna şi nu vă îmbrăţişaţi. Spălaţi-vă pe mâini de fiecare dată când aveţi ocazia, cât mai des şi obligatoriu de fiecare dată când reveniţi acasă (…) Dragi români, respectaţi sfaturile autorităţilor, nu acceptaţi decât informaţii din surse sigure şi, din nou, vă rog să staţi în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiţi domiciliul dacă nu aveţi un motiv întemeiat”, scrie Ciucă.
El face şi un apel către militari – să ofere sprijin autorităţilor “în această luptă inegală cu un inamic nevăzut”.
“Ştiu că nu este uşor, dar împreună vom depăşi această perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria. Doar uniţi, respectând măsurile impuse de autorităţi, vom învinge acest inamic nevăzut”, încheie mesajul ministrul Apărării.

Citeste si aceasta stire:  Premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la o țigară și un trabuc

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora