Criza doar pentru unii, nu si pentru demnitari ! Senatul a votat marirea salariilor pentru demnitari si alesii locali

In Stiri politice de ultima ora

Plenul Senatului a adoptat cu 92 de voturi pentru, 22 impotriva si 4 abtineri, un proiect legislativ prin care demnitarii si alesii locali urmeaza să primeasca indemnizatii marite.

Cu exceptia parlamentarilor USR, senatorii de la celelalte partide – PSD, PNL, AUR si UDMR  – au votat sa-si creasca salariile cu 25 la suta. Nu doar salariile parlamentarilor ar urma sa creasca, ci si ale ministrilor, primarilor si viceprimarilor, presedintilor de consilii judetene si prefectilor, pentru “a elimina inechitatile existente in aceste moment” – afirma UDMR.

Concret, un parlamentar ar urma sa beneficieze de o marire salariala de 2000 de lei.

USR, singurii care s-au opus, afirma ca vor vota impotriva si cand vine randul Camerei Deputatilor sa se pronunte.

“Dar nu salariile noastre. Parlamentarii PSD, PNL, AUR și UDMR au votat sa-si creasca salariile cu 25 la suta. Si nu doar salariile lor. Le-au marit si pe ale ministrilor, primarilor si viceprimarilor, presedintilor de consilii judetene si prefectilor. Nu e prima data cand incearca sa-si creasca salariile sperand ca nu o sa observe nimeni. Pe 31 mai, prin Legea 21/2022, au incercat acelasi lucru. USR a votat impotriva si a depus sesizare la CCR” – precizeaza, intr-un comunicat, Uniunea Salvati Romania. De altfel, Curtea Constitutionala decisese, in legatura cu anterioarele tentative, ca majorarile salariale ale demnitarilor sunt neconstitutionale. Alesii PSD, PNL, AUR si UDMR nu au tinut cont de Curtea Constitutionala si au mers mai departe cu votul. Aceste formatiuni, evident, vor vota la fel in Camera Deputatilor.

Citeste si aceasta stire:  Senatul a adoptar legea CSM

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora