Criza doar pentru unii, nu si pentru demnitari ! Senatul a votat marirea salariilor pentru demnitari si alesii locali

In Stiri politice de ultima ora

Plenul Senatului a adoptat cu 92 de voturi pentru, 22 impotriva si 4 abtineri, un proiect legislativ prin care demnitarii si alesii locali urmeaza să primeasca indemnizatii marite.

Cu exceptia parlamentarilor USR, senatorii de la celelalte partide – PSD, PNL, AUR si UDMR  – au votat sa-si creasca salariile cu 25 la suta. Nu doar salariile parlamentarilor ar urma sa creasca, ci si ale ministrilor, primarilor si viceprimarilor, presedintilor de consilii judetene si prefectilor, pentru “a elimina inechitatile existente in aceste moment” – afirma UDMR.

Concret, un parlamentar ar urma sa beneficieze de o marire salariala de 2000 de lei.

USR, singurii care s-au opus, afirma ca vor vota impotriva si cand vine randul Camerei Deputatilor sa se pronunte.

“Dar nu salariile noastre. Parlamentarii PSD, PNL, AUR și UDMR au votat sa-si creasca salariile cu 25 la suta. Si nu doar salariile lor. Le-au marit si pe ale ministrilor, primarilor si viceprimarilor, presedintilor de consilii judetene si prefectilor. Nu e prima data cand incearca sa-si creasca salariile sperand ca nu o sa observe nimeni. Pe 31 mai, prin Legea 21/2022, au incercat acelasi lucru. USR a votat impotriva si a depus sesizare la CCR” – precizeaza, intr-un comunicat, Uniunea Salvati Romania. De altfel, Curtea Constitutionala decisese, in legatura cu anterioarele tentative, ca majorarile salariale ale demnitarilor sunt neconstitutionale. Alesii PSD, PNL, AUR si UDMR nu au tinut cont de Curtea Constitutionala si au mers mai departe cu votul. Aceste formatiuni, evident, vor vota la fel in Camera Deputatilor.

Citeste si aceasta stire:  Consiliul Europei cere Ucrainei sa amane legea privind limba de stat

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora