Cum a gresit Merkel calculele in Ucraina

In Stiri externe de ultima ora

Cancelarul german, Angela Merkel, e printre ultimii lideri occidentali care l-au felicitat pe noul presedinte al Ucrainei, actorul de comedie Volodimir Zelenski. Mutti Merkel pare sa nu-si revina din soc. Cancelarul german a crezut, se pare, pana in ultimul moment, ca va iesi, din nou presedinte favoritul ei, Petro Poroshenko. Altfel nu se explica gafa de proportii dintre cele doua tururi de scrutin. Merkel nu doar ca l-a felicitat pe Poroshenko, dupa primul tur, desi nimeni nu trimite felicitari unui singur candidat, daca urmeaza balotajul. Mai mult decat atat, l-a si invitat la Berlin. Intalnirea Merkel-Poroshenko a avut loc pe 12 aprilie, deci fix intre cele doua tururi de scrutin. Pe Zelenski insa, nu l-a invitat. A facut-o de abia la 24 de ore dupa anuntarea rezultatelor finale, care au confirmat ca Poroshenko a pierdut meciul cu actorul de comedie la un scor umilitor.

Merkel a facut un gest fara precedent

De regula, Germania e foarte rezervata in a sprijini, pe fata, un candidat sau altul. De aceasta data, Merkel a incalcat cutuma si l-a chemat la Berlin pe Poroshenko, intre cele doua tururi de scrutin. A fost un gest care a starnit mare nedumerire, inclusiv in randul diplomatilor germani cu experienta.

Citeste si aceasta stire:  Papa Francisc a ajuns în Bulgaria

Macron a avut mai mult fler

In timp ce cancelarul german lua surprinzatoarea decizie de a se vedea numai cu Poroshenko, lasand astfel impresia ca-l favorizeaza, presedintele francez, Emmanuel Macron, a dovedit mai mult tact. Si mai mult fler. I-a chemat, separat, la Elysee, pe ambii candidati.

Monica

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora