Cartarescu lanseaza romanul “ Solenoid” in Suedia

In Stiri culturale de ultima ora

Editia in limba suedeza a romanului “Solenoid” va fi lansata pe 28 mai la Stockholm. Evenimentul e gazduit de Academia de Stiinte Economice din capitala Suediei si va fi urmat de o discutie intre Mircea Cartarescu si Aris Fioretos, scriitor, traducator, critic literar.

Lansarea e o “co-productie” intre Institutul Cultural Roman, editura Albert Bonnier si Casa de Cultura a orasului Stockholm. Albert Bonnier este cea mai prestigioasa editura din Suedia si a mai publicat, in suedeza, operele lui Cartarescu Levantul, Travesti, Jurnal 1994-2003, Orbitor si Nostalgia.

La Stockholm, Cartarescu va vorbi despre temele centrale ale Solenoidului si va raspunde la intrebari venite din public.

ICR Stockholm precizeaza ca e un nou concept literar, care reuneste Academia de Stiinte Economice si reprezentanta companiei multinationale McKinsey&Co din Suedia. Astfel, studentii la Stiinte Economice au ocazia sa participe la intalniri literare cu scriitori consacrati pe scena internationala.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Cartarescu anunta, de asemenea, ca masiva editie germana a ”Solenoidului”, de peste 1000 de pagini, e in pregătire la editura Paul Zsolnay din Viena.

 

Citeste si aceasta stire:  S-a stins din viata Sorin Vieru - membru fondator SAR

Monica

sursa foto: ICR

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora