Cartarescu lanseaza romanul “ Solenoid” in Suedia

In Stiri culturale de ultima ora

Editia in limba suedeza a romanului “Solenoid” va fi lansata pe 28 mai la Stockholm. Evenimentul e gazduit de Academia de Stiinte Economice din capitala Suediei si va fi urmat de o discutie intre Mircea Cartarescu si Aris Fioretos, scriitor, traducator, critic literar.

Lansarea e o “co-productie” intre Institutul Cultural Roman, editura Albert Bonnier si Casa de Cultura a orasului Stockholm. Albert Bonnier este cea mai prestigioasa editura din Suedia si a mai publicat, in suedeza, operele lui Cartarescu Levantul, Travesti, Jurnal 1994-2003, Orbitor si Nostalgia.

La Stockholm, Cartarescu va vorbi despre temele centrale ale Solenoidului si va raspunde la intrebari venite din public.

ICR Stockholm precizeaza ca e un nou concept literar, care reuneste Academia de Stiinte Economice si reprezentanta companiei multinationale McKinsey&Co din Suedia. Astfel, studentii la Stiinte Economice au ocazia sa participe la intalniri literare cu scriitori consacrati pe scena internationala.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Cartarescu anunta, de asemenea, ca masiva editie germana a ”Solenoidului”, de peste 1000 de pagini, e in pregătire la editura Paul Zsolnay din Viena.

 

Citeste si aceasta stire:  Nomadland, marele câștigător al Premiilor Oscar. Colectiv nu a luat nici un premiu

Monica

sursa foto: ICR

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora