Cartarescu lanseaza romanul “ Solenoid” in Suedia

In Stiri culturale de ultima ora

Editia in limba suedeza a romanului “Solenoid” va fi lansata pe 28 mai la Stockholm. Evenimentul e gazduit de Academia de Stiinte Economice din capitala Suediei si va fi urmat de o discutie intre Mircea Cartarescu si Aris Fioretos, scriitor, traducator, critic literar.

Lansarea e o “co-productie” intre Institutul Cultural Roman, editura Albert Bonnier si Casa de Cultura a orasului Stockholm. Albert Bonnier este cea mai prestigioasa editura din Suedia si a mai publicat, in suedeza, operele lui Cartarescu Levantul, Travesti, Jurnal 1994-2003, Orbitor si Nostalgia.

La Stockholm, Cartarescu va vorbi despre temele centrale ale Solenoidului si va raspunde la intrebari venite din public.

ICR Stockholm precizeaza ca e un nou concept literar, care reuneste Academia de Stiinte Economice si reprezentanta companiei multinationale McKinsey&Co din Suedia. Astfel, studentii la Stiinte Economice au ocazia sa participe la intalniri literare cu scriitori consacrati pe scena internationala.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Cartarescu anunta, de asemenea, ca masiva editie germana a ”Solenoidului”, de peste 1000 de pagini, e in pregătire la editura Paul Zsolnay din Viena.

 

Citeste si aceasta stire:  Omul Vitruvian pleaca in Franta

Monica

sursa foto: ICR

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora