Cartarescu lanseaza romanul “ Solenoid” in Suedia

In Stiri culturale de ultima ora

Editia in limba suedeza a romanului “Solenoid” va fi lansata pe 28 mai la Stockholm. Evenimentul e gazduit de Academia de Stiinte Economice din capitala Suediei si va fi urmat de o discutie intre Mircea Cartarescu si Aris Fioretos, scriitor, traducator, critic literar.

Lansarea e o “co-productie” intre Institutul Cultural Roman, editura Albert Bonnier si Casa de Cultura a orasului Stockholm. Albert Bonnier este cea mai prestigioasa editura din Suedia si a mai publicat, in suedeza, operele lui Cartarescu Levantul, Travesti, Jurnal 1994-2003, Orbitor si Nostalgia.

La Stockholm, Cartarescu va vorbi despre temele centrale ale Solenoidului si va raspunde la intrebari venite din public.

ICR Stockholm precizeaza ca e un nou concept literar, care reuneste Academia de Stiinte Economice si reprezentanta companiei multinationale McKinsey&Co din Suedia. Astfel, studentii la Stiinte Economice au ocazia sa participe la intalniri literare cu scriitori consacrati pe scena internationala.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Cartarescu anunta, de asemenea, ca masiva editie germana a ”Solenoidului”, de peste 1000 de pagini, e in pregătire la editura Paul Zsolnay din Viena.

 

Citeste si aceasta stire:  Ziua Dobrogei - sarbatorita cu muzica si poezie

Monica

sursa foto: ICR

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora