Cartarescu lanseaza romanul “ Solenoid” in Suedia

In Stiri culturale de ultima ora

Editia in limba suedeza a romanului “Solenoid” va fi lansata pe 28 mai la Stockholm. Evenimentul e gazduit de Academia de Stiinte Economice din capitala Suediei si va fi urmat de o discutie intre Mircea Cartarescu si Aris Fioretos, scriitor, traducator, critic literar.

Lansarea e o “co-productie” intre Institutul Cultural Roman, editura Albert Bonnier si Casa de Cultura a orasului Stockholm. Albert Bonnier este cea mai prestigioasa editura din Suedia si a mai publicat, in suedeza, operele lui Cartarescu Levantul, Travesti, Jurnal 1994-2003, Orbitor si Nostalgia.

La Stockholm, Cartarescu va vorbi despre temele centrale ale Solenoidului si va raspunde la intrebari venite din public.

ICR Stockholm precizeaza ca e un nou concept literar, care reuneste Academia de Stiinte Economice si reprezentanta companiei multinationale McKinsey&Co din Suedia. Astfel, studentii la Stiinte Economice au ocazia sa participe la intalniri literare cu scriitori consacrati pe scena internationala.

Intr-o postare pe Facebook, Mircea Cartarescu anunta, de asemenea, ca masiva editie germana a ”Solenoidului”, de peste 1000 de pagini, e in pregătire la editura Paul Zsolnay din Viena.

 

Citeste si aceasta stire:  Pelicula “Favorita” domina Premiile Academiei Europene de Film (EFA)

Monica

sursa foto: ICR

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora