Cutremur puternic in Turcia si Grecia

In Stiri externe de ultima ora

Seismul a avut magnitudinea 7 si s-a produs in Marea Egee; cateva cladiri s-au prabusit. Epicentrul a fost localizat la 17 kilometri in largul coastelor provinciei turce Izmir, la o adancime de 16 kilometri. Deocamdata, bilantul e de 12 morti si peste 400 de raniti.

Televiziunea publica turca a prezentat imagini cu oameni iesind panicati in strada. La Izmir, cel putin o cladire s-a prabusit. Miscarea telurica s-a resimtit de-a lungul litoralului turcesc de la Marea Egee si in partea nord-vestica a Marii Marmara.

Cu putin timp in urma, posturile de televiziune din Turcia au prezentat imagini cu o fetita scoasa, teafara, de sub daramaturi. In total, pana la aceasta ora, au fost scosi de sub mormanele de moloz 70 de oameni.

In Grecia, locuitorii de pe insula Samos, au fost indemnati sa se indeparteze de zonele de coasta, din cauza pericolului de tsunami. Portul a fost inundat.  „A fost un puternic foarte puternic. Altul mai puternic nu putea fi” – a declarat Eftyhmios Lekkas, seful Agentiei elene de coordonare anti-seismica.

Citeste si aceasta stire:  Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Strazile din Izmir au fost inundate suvoaie de apa de mare, iar presa turca vorbeste despre un mini-tsunami.

Ministrul turc de interne a anuntat ca la Izmir s-au prabusit 6 cladiri, in timp ce oficiali locali din oras spun ca ar fi vorba despre cel putin 20 de cladiri. Pe retelele de socializare circula imagini cu oameni cautand printre mormanele de moloz.

Provincia turca Izmir e situata pe o falie seismica foarte activa. Falia nord-anatoliana a provocat cutremure mari, cel mai catastrofal fiind cel din 1999, in care au murit 17.000 de oameni.

Monica

You may also read!

euro 2016 stadium with blending Italy flag

Cei mai buni marcatori din istoria Serie A

Serie A, adica prima liga din Italia, este o competitie care are o istorie extrem de bogata, de peste

Read More...

Concursul Eurovision sub teroarea protestelor pro-palestiniene

Faimoasa competitie muzicala se desfasoara anul acesta sub semnul fricii: demonstrantii pro-palestinieni au reusit sa induca o stare de

Read More...

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro