De la 1 mai dispare eticheta Nutri-Score

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – ANPC – a decis inca de anul trecut interzicerea acestui tip de eticheta, numita si „eticheta semafor”, intrucat e inselatoare.

Termenul limita era noiembrie, 2022, insa comerciantilor li s-a mai dat un ragaz pentru a elimina eticheta semafor. Acesta expira pe 1 mai. Asadar, de la 1 mai eticheta Nutri-Score nu va mai putea fi vazuta pe alimentele din Romania. Nutri-Score a fost ceruta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar ANPC considera ca  acest tip de eticheta clasifica in mod gresit drept nesanatoase anumite alimente. Eticheta semafor indica, in functie de culori, cat e de sanatos un produs alimentar. Codul de culori porneste de la verde inchis (produs sanatos) si ajunge la rosu inchis (produs care nu trebuie consumat decat foarte rar).

ANPC a luat decizia de a interzice acest tip de etichete intrucat anumite alimente erau considerate, pe nedrept, nesanatoase. De exemplu, slanina intra in categoria produselor care nu trebuie consumate decat foarte rar, spre deloc. La fel telemeaua grasa. Asta in timp ce diverse produse de import au eticheta Nutri-Score in culori care indica un produs sanatos. De exemplu, cerealele prelucrate, care sunt bogate in zaharuri, au o eticheta Nutri-Score de produs mai sanatos decat carnea sau branza. Si exemplele pot continua.

Citeste si aceasta stire:  Ce aduce anul Sobolanului fiecarui semn din zodiacul chinezesc

Nutri-Score e un sistem de etichetare aplicat voluntar. Franta, Germania, Belgia, Luxembourg folosesc sistemul Nutri-Score, dar nu toate tarile Uniunii Europene il aplica. De altfel, Comisia Europeana incearca sa ajunga la un acord cu tarile membre pentru o eticheta unica, un sistem uniform de clasificare a produselor alimentare.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora