De la 1 mai dispare eticheta Nutri-Score

In Stiri de ultima ora din lifestyle

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – ANPC – a decis inca de anul trecut interzicerea acestui tip de eticheta, numita si „eticheta semafor”, intrucat e inselatoare.

Termenul limita era noiembrie, 2022, insa comerciantilor li s-a mai dat un ragaz pentru a elimina eticheta semafor. Acesta expira pe 1 mai. Asadar, de la 1 mai eticheta Nutri-Score nu va mai putea fi vazuta pe alimentele din Romania. Nutri-Score a fost ceruta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar ANPC considera ca  acest tip de eticheta clasifica in mod gresit drept nesanatoase anumite alimente. Eticheta semafor indica, in functie de culori, cat e de sanatos un produs alimentar. Codul de culori porneste de la verde inchis (produs sanatos) si ajunge la rosu inchis (produs care nu trebuie consumat decat foarte rar).

ANPC a luat decizia de a interzice acest tip de etichete intrucat anumite alimente erau considerate, pe nedrept, nesanatoase. De exemplu, slanina intra in categoria produselor care nu trebuie consumate decat foarte rar, spre deloc. La fel telemeaua grasa. Asta in timp ce diverse produse de import au eticheta Nutri-Score in culori care indica un produs sanatos. De exemplu, cerealele prelucrate, care sunt bogate in zaharuri, au o eticheta Nutri-Score de produs mai sanatos decat carnea sau branza. Si exemplele pot continua.

Citeste si aceasta stire:  Topul zilelor libere in Europa

Nutri-Score e un sistem de etichetare aplicat voluntar. Franta, Germania, Belgia, Luxembourg folosesc sistemul Nutri-Score, dar nu toate tarile Uniunii Europene il aplica. De altfel, Comisia Europeana incearca sa ajunga la un acord cu tarile membre pentru o eticheta unica, un sistem uniform de clasificare a produselor alimentare.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora