Garcia Marquez, un roman nepublicat va fi lansat in 2024

In Stiri culturale de ultima ora

Anul viitor va fi lansat „En agosto nos vemos” (Ne vedem in august), un roman nepublicat al laureatului premiului Nobel pentru literatura Gabriel Garcia Marquez.

Anuntul a fost facut de editura Penguin Random House, sub egida careia va fi publicat romanul semnat de genialul Marquez, dar ramas necunoscut pana acum. In anul 2024, lumea literara marcheaza implinirea unui deceniu de la moartea scriitorului columbian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982. Asadar publicarea romanului „Ne vedem in august” („En agosto nos vemos”) are loc in semn de omagiu fata de scriitorul columbian.

Romanul, din care autorul publicase cateva fragmente in El País si The New Yorker, este alcatuit din cinci nuvele. „Ne vedem in august” va fi lansat in toate tarile vorbitoare de spaniola, cu exceptia Mexicului. Va fi,  fara indoiala, cel mai improtant eveniment editorial al anului viitor.  Acest roman ramas nepublicat pana acum, este rodul unui ultim efort al scriitorului care a continuat sa scrie contra vanturilor si mareelor, dupa cum au explicat fiii sai, Rodrigo García si Gonzalo García Barcha.

Citeste si aceasta stire:  Apple lanseaza o aplicatie dedicata muzicii clasice

Cartea va fi pusa in vanzare simultan in format fizic si electronic.

„Ne vedem in august” ofera reintalnirea cu aspectele cele mai remarcabile ale operei lui Gabriel García Márquez, cum ar fi imaginatia sa, poezia limbii, naratiunea captivanta, intelegerea fiintelor umane si afectiunea sa pentru experientele si nenorocirile lor, in special in dragoste, poate tema principala a întregii sale opere.

Márquez este cel mai tradus scriitor de limba spaniola de la inceputul secolului al XXI-lea, inaintea autoarei chiliene Isabel Allende, a argentinianului Jorge Luis Borges si a peruanului Mario Vargas Llosa, de asemenea laureat al Premiului Nobel pentru Literatura.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora