Posibila frauda cu fonduri COVID; ancheta OLAF ar viza si Romania ?

In Stiri de actualitate din Romania

Biroul Anti-Frauda al Uniunii Europene – OLAF – investigheaza posibila folosire frauduloasa a fondurilor europene alocate tarilor membre in perioada pandemiei. Ar putea fi si Romania pe lista, dar deocamdata oficialii OLAF nu vor sa precizeze despre ce tari e vorba.

Despre ancheta OLAF a scris, in premiera, publicatia Politico. Este vorba despre Fondul de Redresare si Rezilienta, in total 724 de miliarde de dolari, infiintat la nivel UE prin credit colectiv. Prin acest fond s-au dat bani  sub forma de granturi si imprumuturi, pentru ca tarile europene sa poata depasi dificultatile economice provocate de COVID.

Pana acum, au fost alocate 150 de miliarde de euro, cei mai mari beneficiari fiind Italia si Spania. Alte tari anchetate atat de OLAF, cat si de Biroul Procurorului European (condus de Codruta Kovesi) ar fi, pe langa Italia si Spania, si Romania, Portugalia si Croatia.

“OLAF face cercetari in legatura cu modul in care s-au folosit banii din Fondul de Redresare si Rezilienta. Sunt in curs o serie de investigatii privind suspiciunile de nereguli in diverse tari UE”– a declarat pentru Politico un purtator de cuvant OLAF. Acesta a refuzat sa precizeze despre ce tari e vorba. Cu toate acestea, spun jurnalistii de investigatie, cel mai probabil tarile anchetate deja de Biroul Procurorului European au intrat acum si in vizorul OLAF. Iar printre ele, cel mai probabil, ar fi si Romania.

Citeste si aceasta stire:  Prima vizită externă a premierului Moldovei este la București

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora