Posibila frauda cu fonduri COVID; ancheta OLAF ar viza si Romania ?

In Stiri de actualitate din Romania

Biroul Anti-Frauda al Uniunii Europene – OLAF – investigheaza posibila folosire frauduloasa a fondurilor europene alocate tarilor membre in perioada pandemiei. Ar putea fi si Romania pe lista, dar deocamdata oficialii OLAF nu vor sa precizeze despre ce tari e vorba.

Despre ancheta OLAF a scris, in premiera, publicatia Politico. Este vorba despre Fondul de Redresare si Rezilienta, in total 724 de miliarde de dolari, infiintat la nivel UE prin credit colectiv. Prin acest fond s-au dat bani  sub forma de granturi si imprumuturi, pentru ca tarile europene sa poata depasi dificultatile economice provocate de COVID.

Pana acum, au fost alocate 150 de miliarde de euro, cei mai mari beneficiari fiind Italia si Spania. Alte tari anchetate atat de OLAF, cat si de Biroul Procurorului European (condus de Codruta Kovesi) ar fi, pe langa Italia si Spania, si Romania, Portugalia si Croatia.

“OLAF face cercetari in legatura cu modul in care s-au folosit banii din Fondul de Redresare si Rezilienta. Sunt in curs o serie de investigatii privind suspiciunile de nereguli in diverse tari UE”– a declarat pentru Politico un purtator de cuvant OLAF. Acesta a refuzat sa precizeze despre ce tari e vorba. Cu toate acestea, spun jurnalistii de investigatie, cel mai probabil tarile anchetate deja de Biroul Procurorului European au intrat acum si in vizorul OLAF. Iar printre ele, cel mai probabil, ar fi si Romania.

Citeste si aceasta stire:  Scandal electoral : o scrisoare pierduta, varianta 2020

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora