De la 12 ani in sus, copiii trebuie sa poarte masca

In Stiri din educatie de ultima ora

Recomandarea vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care atrage atentia ca acum, in prag de incepere a noului an scolar, trebuie acordata o atentie speciala masurilor de preventie anti COVID in scoli.

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, incepand cu varsta de 12 ani, copiii trebuie sa poarte masca, la fel ca adultii, pentru a ajuta la limitarea raspandirii COVID-19. In cazul copiilor de 6-11 ani, decizia privind purtarea mastii trebuie luata in functie de factorii de risc, intre care intensitatea transmiterii COVID in zona, capacitatea copilului de a folosi masca, accesul la masca si supravegherea adultilor. In cazul copiilor mai mici de 5 ani, nu e nevoie de masca.

“Sunt date preliminare, dar concluzia e ca si copiii pot lua boala, majoritatea fac forme usoare, dar unii pot face forme grave, iar unii pot muri. Copiii pot transmite virusul, desi rata de infectare difera. Cei mai mici transmit boala cel mai putin. Daca apare un focar intr-o comunitate, acesta se poate extinde in scoli. Asadar, e prioritara prevenirea transmiterii in scoli” –precizeaza dr.Maria Van Kerkhove, coordonator Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Citeste si aceasta stire:  Teatrul va putea fi studiat optional in scoli

Pregatiri in toata lumea pentru inceperea scolii

In toata lumea au loc pregatiri intense pentru inceperea anului scolar. Masurile difera de la tara la tara. In Austria, de exemplu, copiii vor fi testati periodic. Se va folosi testul cu solutia de gargara, nu cel nazal sau exudatul, care sunt mai traumatizante. Peste tot in lume, sunt grupe mai mici de copii, astfel incat sa se poata asigura distantarea. In Spania, copiii din ciclul primar nu vor purta masca la scoala, doar cei de la clasa a cincea in sus, in cazul in care nu se poate respecta distanta de 1,5 metri intre banci. Nici in Franta copiii mai mici de 11 ani nu vor purta masca la scoala.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora