De la 12 ani in sus, copiii trebuie sa poarte masca

In Stiri din educatie de ultima ora

Recomandarea vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care atrage atentia ca acum, in prag de incepere a noului an scolar, trebuie acordata o atentie speciala masurilor de preventie anti COVID in scoli.

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, incepand cu varsta de 12 ani, copiii trebuie sa poarte masca, la fel ca adultii, pentru a ajuta la limitarea raspandirii COVID-19. In cazul copiilor de 6-11 ani, decizia privind purtarea mastii trebuie luata in functie de factorii de risc, intre care intensitatea transmiterii COVID in zona, capacitatea copilului de a folosi masca, accesul la masca si supravegherea adultilor. In cazul copiilor mai mici de 5 ani, nu e nevoie de masca.

“Sunt date preliminare, dar concluzia e ca si copiii pot lua boala, majoritatea fac forme usoare, dar unii pot face forme grave, iar unii pot muri. Copiii pot transmite virusul, desi rata de infectare difera. Cei mai mici transmit boala cel mai putin. Daca apare un focar intr-o comunitate, acesta se poate extinde in scoli. Asadar, e prioritara prevenirea transmiterii in scoli” –precizeaza dr.Maria Van Kerkhove, coordonator Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Citeste si aceasta stire:  Escrocherie informatica: un site promite subiectele de bac

Pregatiri in toata lumea pentru inceperea scolii

In toata lumea au loc pregatiri intense pentru inceperea anului scolar. Masurile difera de la tara la tara. In Austria, de exemplu, copiii vor fi testati periodic. Se va folosi testul cu solutia de gargara, nu cel nazal sau exudatul, care sunt mai traumatizante. Peste tot in lume, sunt grupe mai mici de copii, astfel incat sa se poata asigura distantarea. In Spania, copiii din ciclul primar nu vor purta masca la scoala, doar cei de la clasa a cincea in sus, in cazul in care nu se poate respecta distanta de 1,5 metri intre banci. Nici in Franta copiii mai mici de 11 ani nu vor purta masca la scoala.

Monica

You may also read!

Maradona ar fi vrut să fie îmbălsămat și expus public

Așa cum îl știa lumea, drept un geniu capricios, Diego Armando Maradona s-a gândit și la cum va interacționa

Read More...

Soferii care fac accidente grave vor plati mai mult pentru asigurarile auto

Se anunta modificarea legislatiei RCA: daca un sofer provoaca accidente soldate cu vatamari corporale sau decese, va plati cu

Read More...

Fiica secreta a lui Vladimir Putin ?

Grupul media rus Proekt, specializat pe investigatii, a descoperit ca liderul rus ar mai avea un copil, mai exact

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora