Dupa cazul Djokovic, avocatii australieni sunt scandalizati ca un ministru poate anula decizia instantei

In Stiri externe de ultima ora

Alianţa Avocatilor Australieni considera ca decizia de anulare a vizei in cazul Novak Djokovic arata “puterea supraomeneasca” de care se bucura ministerul Imigratiei.

Anularea unei vize se face pentru cazuri grave – terorism, rasism, incitare la violenta; Djokovic a venit sa joace tenis, nu sa faca proteste anti-vaccinare – e de parere Alianta Avocatilor Australieni.

La sosirea la Melbourne, lui Djokovic i-a fost anulata viza de catre autoritatile de frontiera. Avocatii campionului au contestat decizia si, initial, a avut castig de cauza. Apoi, in pofida deciziei judecatoresti, ministrul Imigratiei i-a anulat din nou viza. Djokovic a contestat din nou a doua suspendare a vizei, dar a pierdut procesul judecat de o instanta federala.

Instanta australiana a publicat motivarea deciziei prin care Djokovic a pierdut procesul de contestare a anularii vizei. Djokovici a fost deportat din Australia duminica, pentru ca nu era vaccinat. Procesul a avut loc duminica, insa instanta de-abia acum a publicat motivarea.

Potrivit documentelor publicate de Curtea Federala, “ministrul Imigratiei, Alex Hawke – cel care i-a anulat viza celebrului tenismen – a considerat, pe buna dreptate, ca sportivul, care nu e vaccinat anti-COVID, ar putea fi un risc pentru comunitate.” Instanta a respins argumentul avocatilor tenismenului ca nu exista nicio dovada ca el ar fi indemnat vreodata pe cineva sa nu se vaccineze. In opinia judecatorilor, publicul l-ar putea percepe ca pe un opozant al vaccinarii, intrucat nu e vaccinat.

Citeste si aceasta stire:  După 20 de ani, americanii au părăsit Afganistanul și i-au lăsat pe talibani în control

“Puterea ministrului e enorma. O singura persoana are puteri supraumane, ministrul e ca un Dumnezeu. Noi consideram ca puterea ministrului e mult prea mare si poate avea efecte periculoase. Curtea Federala are puteri limitate, insa ministrul poate sa dea afara pe cineva daca acea persoana aree o anumita parere intr-o chestiune controversata sau daca acea persoana are o parere diferita de cea a guvernului,” – a declarat Greg Barns, avocat pledant, purtator de cuvant al Aliantei Avocatilor Australieni.

Monica

 

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora