Exclusiv ! Declaratia liderilor UE despre vaccinare si pandemie  

In Stiri de actualitate din Romania

Sefii de stat si de guvern din tarile Uniunii Europene discuta, in sistem video-conferinta, despre masurile imediate ce trebuie luate in privinta vaccinarii si luptei impotriva COVID. Newsin prezinta in exclusivitate proiectul de declaratie ce va fi adoptat la summit-ul UE, si care inca nu e public.

Pandemia COVID-19 e cap de afis la intalnirea virtuala a liderilor europeni, in cadrul traditionalului summit de primavara. Romania va fi reprezentata, ca de obicei, de presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Concluziilor reuniunii, vazute de Newsin, sefii de stat si de guvern atrag atentia ca “accelerarea productiei, livrarii si distribuirii vacinurilor ramane esentiala pentru a depasi actuala criza. In acest sens, eforturile trebuie intensificate” – arata documentul. De asemenea, liderii Uniunii Europene afirma, potrivit proiectului de concluzii, ca situatia epidemiologica ramane grava, mai ales din cauza dificultatilor suplimentare provocate de variantele SARS-CoV 2. La summit-ul virtual, sefii de stat si de guvern vor conveni ca masurile restrictive trebuie mentinute. “Restrictiile, inclusiv cele legate de calatoriile non-esentiale, trebuie, asadar, mentinute in actuala perioada, dar traficul de marfuri si servicii, in cadrul Pietei Unice, trebuie sa fie asigurat, inclusiv prin utilizarea Culoarelor Verzi”.

Ce contine documentul UE in legatura cu pasaportul de vaccinare

Citeste si aceasta stire:  Afaceri murdare: Produse de igienă contrafăcute, pe piață

Liderii UE fac referire si la masurile de relaxare si ridicare treptata a restrictiilor, atunci cand va fi cazul, si insista pe ideea de coordonare europeana, astfel incat eliminarea graduala a masurilor stricte sa fie unitara. In privinta pasaportului de vaccinare, sefii de stat si de guvern atrag atentia ca e urgenta derularea operatiunilor tehnice si legislative pentru punerea lor in circulatie. Nu se foloseste nicaieri cuvantul “pasaport”, ci “certificat”, pentru ca Bruxelles-ul nu vrea sa lase impresia ca e vorba de un document care ingradeste libertatea. “Eforturile legislative si tehnice pentru certificatele digitale COVID-19, pornind de la propunerea Comisiei, trebuie sa avanseze in regim de urgenta” – atrag atentia liderii UE, potrivit proiectului de concluzii consultat de Newsin.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora