Exclusivitate ! Dictatura medicala ? OMS si tarile membre lucreaza la Tratatul pandemic

In Stiri de actualitate din Romania

OMS devine, practic, o putere supra nationala, la viitoarea pandemie; directorul-general OMS poate decide orice, iar tarile semnatare trebuie sa se conformeze.
Discutiile se poarta la sediul OMS din Geneva si la ele participa oficiali din toate cele 194 de tari membre. Nu stim cine reprezinta Romania la negocierea viitorului Tratat. Din ce se stie pana acum, documentul, consultat de Newsin,  prevede sporirea puterilor OMS.
“Tarile semnatare recunosc OMS ca autoritate de coordonare a raspunsului de sanatate publica, in cazul unei situatii internationale de urgenta, si se angajeaza sa transpuna recomandarile OMS in masurile luate pe plan intern” – se arata in documentul exploziv negociat in prezent la Geneva, intrat in posesia Newsin.
Astfel, daca Organizatia Mondiala a Sanatatii declara pandemie, statele semnatare vor avea la dispozitie 48 de ore pentru a lua masurile cerute de OMS: intre acestea figureaza reguli privind carantinarea, vaccinarea populatiei, introducerea certificatelor de vaccinare pentru calatorii. Nu in ultimul rand, conform documentului de lucru, produse medicale inseamna “terapii, vaccinuri, dispozitive medicale, terapii genetice”.
Limbajul folosit in document este destul de inselator. Se vorbeste despre “recomandari” si “sfaturi” date de OMS, insa unul dintre paragrafe arata ca tara participanta, prin semnarea tratatului/acordului se angajeaza, practic, sa respecte si sa aplice aceste recomandari. Asadar, ele devin obligatii.
Acord sau Tratat ?
Deocamdata, nu exista o decizie in acest sens. In general, in tarile democratice, Tratatele trebuie aprobate de Parlamente, iar cei care au gandit aceste noi reguli OMS, care devin reguli si pentru tarile semnatare, se tem ca in legislativ acestea se pot bloca si ca vor fi formatiuni politice care se vor opune. Asadar, e posibil sa se decida ca noul corp de reguli si puteri OMS sa fie Acord, asta pentru ca un Acord international are nevoie, in majoritatea tarilor, doar de aprobare guvernamentala.
Anul trecut, tratatul pandemic a fost blocat
In toamna anului trecut, negocierile au esuat. Nu in ultimul rand pentru ca presedintele de-atunci al Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a opus vehement. Iar Brazilia e o tara mare si pozitia ei conteaza. Intre timp, Bolsonaro a pierdut alegerile ! Acum negocierile au fost reluate si intentia OMS este ca tratatul/acordul sa fie semnat in maximum un an.

Citeste si aceasta stire:  OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

Monica

 

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora