Expozitie Shakespeare la Londra

In Stiri culturale de ultima ora

Sase editii princeps extrem de rare ale volumului ce a grupat piesele de teatru ale dramaturgului William Shakespeare  – volum numit First Folio – vor fi expuse saptamana viitoare la Londra.

Organizatorii expozitiei, casa de licitatie Christie’s, anunta ca va fi cea mai mare prezentare dedicata acestor opere in Regatul Unit.

Expozitia marcheaza implinirea a 400 de ani de la publicarea First Folio in 1623 si va avea loc la sediul casei Christie’s din Londra in intervalul 2 – 26 mai. Apoi, respectivele exemplare se vor intoarce la proprietarii lor.

Prima editie a volumului cu piesele lui Shakespeare a fost compilata de prietenii dramaturgului si a fost publicata la sapte ani dupa moartea acestuia. Prima editie contine 36 din cele 37 de piese scrise de Marele Will, grupate pentru prima data in comedii, tragedii si drame.

„Daca nu exista publicarea First Folio, probabil ca jumatate din intreaga creatie a lui Shakespeare, adica 18 piese, sa nu ajunga sa existe in zilele noastre. Printre acestea se afla piese precum Macbeth, Iuliu Cezar, Totul e bine cand se termina cu bine’” – a declarat Margaret Ford, directoarea departamentului international pentru carti din cadrul casei de licitatii Christie’s.

Citeste si aceasta stire:  Dirijor de geniu, acuzat de bullying

Nu se stie exact cate copii au fost publicate in acea perioada; se estimeaza ca ar fi vorba despre 750 de copii, iar 235 de copii au supravietuit. Majoritatea dintre ele sunt imperfecte, dar exista si cateva copii in forma completa.

Acum trei ani, un exemplar First Folio s-a vandut la licitatie cu suma record de 9,97 milioane de dolari. Cinci dintre cele sase copii ce vor fi expuse la Londra provin din colectii private, iar cea de sasea va fi imprumutata de la Biblioteca Senatului a Universitatii din Londra. Va fi singura data cand publicul va putea sa vada sase copii din First Folio expuse impreuna.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora