Expozitie Shakespeare la Londra

In Stiri culturale de ultima ora

Sase editii princeps extrem de rare ale volumului ce a grupat piesele de teatru ale dramaturgului William Shakespeare  – volum numit First Folio – vor fi expuse saptamana viitoare la Londra.

Organizatorii expozitiei, casa de licitatie Christie’s, anunta ca va fi cea mai mare prezentare dedicata acestor opere in Regatul Unit.

Expozitia marcheaza implinirea a 400 de ani de la publicarea First Folio in 1623 si va avea loc la sediul casei Christie’s din Londra in intervalul 2 – 26 mai. Apoi, respectivele exemplare se vor intoarce la proprietarii lor.

Prima editie a volumului cu piesele lui Shakespeare a fost compilata de prietenii dramaturgului si a fost publicata la sapte ani dupa moartea acestuia. Prima editie contine 36 din cele 37 de piese scrise de Marele Will, grupate pentru prima data in comedii, tragedii si drame.

„Daca nu exista publicarea First Folio, probabil ca jumatate din intreaga creatie a lui Shakespeare, adica 18 piese, sa nu ajunga sa existe in zilele noastre. Printre acestea se afla piese precum Macbeth, Iuliu Cezar, Totul e bine cand se termina cu bine’” – a declarat Margaret Ford, directoarea departamentului international pentru carti din cadrul casei de licitatii Christie’s.

Citeste si aceasta stire:  Salvini intervine in scandalul La Scala : “nu luati bani de la Arabia Saudita”

Nu se stie exact cate copii au fost publicate in acea perioada; se estimeaza ca ar fi vorba despre 750 de copii, iar 235 de copii au supravietuit. Majoritatea dintre ele sunt imperfecte, dar exista si cateva copii in forma completa.

Acum trei ani, un exemplar First Folio s-a vandut la licitatie cu suma record de 9,97 milioane de dolari. Cinci dintre cele sase copii ce vor fi expuse la Londra provin din colectii private, iar cea de sasea va fi imprumutata de la Biblioteca Senatului a Universitatii din Londra. Va fi singura data cand publicul va putea sa vada sase copii din First Folio expuse impreuna.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora