Fals medic italian a operat in Romania. Prima reactie a Sorinei Pintea!

In Stiri din sanatate de ultima ora
Fals medic italian

Un fals medic italian, pe nume Matteo Mode, (cu numele real Matteo Politi), a convins o clinica privata din Romania sa ii permita sa opereze, cu toate ca are doar 8 clase absolvite.

Desi nu are studii de specialitate, barbatul italian se dadea drept chirurg plastician. Acesta a fost condamnat si in tara lui pentru ca a furat identitatea unui cunoscut medic, pretinzand ca este cardiolog si ca a absolvit John Hopkins University School of Medicine din SUA.

Venit in Romania in urma cu un an, acesta a operat pacienti pe baza unui aviz de la Directia de Sanatate Publica, cu toate ca orice medic strain care doreste sa profeseze in tara, trebuie sa obtina doua avize, de la Colegiul Medicilor (CMR) si Ministerul Sanatatii.

Italianul a convins un spital ca a obtinut avizul de la Ministerul Sanatatii si  ca urmeaza sa il aduca pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat din cauza ca e aglomeratie.

Citeste si aceasta stire:  Incepe vaccinarea antigripala

Din fericire, niciun pacient operat de barbatul italian nu a murit.

Declaratia Sorinei Pintea cu privire la falsul medic italian

Sorina Pintea a declarat ca falsul medic italian a operat ilegal in Romania, deoarece ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii.

De asemenea, Colegiul Medicilor sustine ca nu a eliberat niciun document prin care sa ii dea dreptul falsului medic sa practice medicina in Romania.

“Eu am aflat azi dimineata din presa, Ministerul Sanatatii nu a fost întrebat, dar pot sa va spun ca Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fara acea echivalare nu putea sa obtina de la Colegiul Medicilor avizul de libera practica. DSP a dat un document pentru codul de parafa, vom vedea exact ce s-a intamplat, pentru ca, repet, eu am aflat azi dimineata din presa, nici macar nu am fost intrebati oficial despre acest aspect”,  a declarat Sorina Pintea.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora