FIFA le spune fotbalistilor sa se concentreze pe fotbal, nu pe drepturile omului

In Stiri din sport de ultima ora

Cupa Mondiala, care va incepe in curand in Qatar, va fi marcata de protestele unora dintre fotbalisti. Sportivii de la cateva loturi nationale au anuntat deja ca vor purta banderole in semn de solidaritate cu cei care au de suferit din cauza nerespectarii drepturilor in Qatar.

Federatia internationala de fotbal – FIFA – a scris echipelor de la Cupa Mondiala 2022 sa se concentreze pe fotbal in Qatar si sa nu lase sportul sa fie atras in batalii politice sau ideologice. Mesajele FIFA au fost semnate de presedintele Gianni Infantino.

De altfel, fostul sef FIFA, Sepp Blatter, a recunoscut ca alegerea Qatarului ca gazda a Cupei Mondiale a fost o greseala. Qatar a fost desemnat gazda a Cupei Mondiale 2022 pe vremea cand Blatter era presedintele FIFA. La votul din 2010, Qatarul a iesit invingator, in mod surprinzator, in fata Statelor Unite.

Cupa Mondiala se desfasoara intre 20 noiembrie si 18 decembrie. In ultima perioada, s-au amplificat protestele din partea nationalelor calificate la Cupa Mondiala, pe teme precum drepturile omului, drepturile LGBT si tratamentul aplicat muncitorilor migranti.

Citeste si aceasta stire:  Creeaza-ti o rutina sanatoasa

”Va rog, haideti sa ne concentram acum pe fotbal. Stim ca fotbalul nu traieste intr-un vid si suntem la fel de constienti ca exista multe provocari si dificultati de natura politica in intreaga lume. Dar va rog sa nu permiteti ca fotbalul sa fie târât in batalii ideologice sau politice” – se arata in mesajul trimis de Infantino. Seful FIFA e de parere ca lumea fotbalului respecta toate opiniile si convingerile, fara a da lectii de morala restului lumii.

Este pentru prima oara cand o tara musulmana din Golf gazduieste Campionatul Mondial de Fotbal. Gazdele atrag atentia atat sportivilor, cat si vizitatorilor si suporterilor din strainatate sa respecte traditiile Qatarului.

Recomandarile Ministerului de Externe

Ministerul roman al afacerilor externe a lansat recent un ghid pentru suporterii care merg in Qatar. Romanilor li se recomanda sa se conformeze conditiilor formulate de autoritatile din Qatar pentru intrarea in tara, precum si normelor si traditiilor locale, care sunt mult diferite de Europa. De asemenea, suporterilor li se atrage atentia ca pot consuma alcool doar in anumite spatii speciale, cu 3 ore inainte de meci si o ora dupa incheierea partidei. Pe stadion, in timpul meciurilor, nu este permis decat consumul de racoritoare.

Citeste si aceasta stire:  Dupa un meci-spectacol, Simona Halep o invinge pe Bianca Andreescu

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro