Franta e pe punctul de a intra din nou in carantina nationala

In Stiri externe de ultima ora

In Franta au fost vaccinate un milion de persoane, dar numarul de infectari noi COVID ramane foarte ridicat. Din 24 ianuarie, la frontiere au fost instituite controale severe. Orice strain, din UE sau tari din afara UE, trebuie sa aiba test PCR negativ. Masura se aplica doar la frontierele aeriene si maritime, nu si la cele terestre.

Jean-Francois Delfraissy,  seful Comitetului Stiintific cu care se consulta guvernul in privinta pandemiei, a declarat ca, cel mai probabil, Franta va intra in a treia carantina nationala, la inceputul lui februarie. O asemenea masura e necesara din cauza noilor variante ale virusului, care sunt mai contagioase si provoaca o mortalitate mai mare.

Situatia epidemiologica din Franta din ultimele 24 de ore, pe 25 ianuarie:

  • cazuri noi in ultimele 24 de ore: 18.436
  • rata pozitivi: 7,1 la suta
  • persoane spitalizate: 26393, in crestere cu 493 de internari. Este cea mai mare crestere a numarului de internati din ultimele doua luni si jumatate.
  • pacienti ATI: 2.965 (in crestere cu 69 de pacienti, in ultimele 24 de ore)
  • numar decese : 172.
Citeste si aceasta stire:  Reuniune internațională pentru crimele de război ale Rusiei

Vaccinurile existente sunt mai putin eficiente impotriva mutatiei sud-africane, afirma expertul francez.

”Daca nu inasprim restrictiile, la jumatatea lunii martie ne vom afla intr-o situatie extrem de dificila. Probabil va fi nevoie de o noua carantina la nivel national. Urmeaza o saptamana critica. Politicienii trebuie sa decida” – a precizat Delfraissy.

Noile mutatii ale SARS-CoV-2, detectate in Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii. Acest virus “diabolic”, l-a numit el, reuseste sa gaseasca noi forme de a ocoli metodele de tratament.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro