Franta nu doreste gazoductul catre Europa Centrala

In Stiri externe de ultima ora

Guvernul francez se delimiteaza categoric de ideea construirii unui gazoduct care sa lege Peninsula Iberica de Europa Centrala, idee sustinuta de  Germania, Spania, Portugalia si de Comisia Europeana.

Franta e reticenta fata de revitalizarea proiectului vizand gazoductul MidCat, lansat in 2013, dar abandonat in 2019. Proiectul a fost abandonat acum 3 ani tot din cauza Frantei, care nici atunci, nici acum nu e convinsa de utilitatea sa. Ministrul francez al Tranzitiei Ecologice sustine ca ar fi nevoie de multi ani pentru ca acest gazoduct sa devina operational.  MidCat urma sa lege regiunea spaniola Catalonia de sud-estul Frantei, trecand prin Pirinei. Costurile estimate, potrivit Comisiei Europene, ar fi de peste 440 de milioane de euro, ceea ce, in ochii Parisului, nu e rentabil, nici necesar. Mai ales ca guvernul de la Paris estimeaza ca, in realitate, costurile ar fi mult mai mari, spre 3 miliarde de euro.

Discutia privind MidCat s-a reaprins in noul context generat de razboiul din Ucraina si de sanctiunile europene impotriva Rusiei, care implica riscul sistarii  complete a livrarilor de gaze rusesti.

Citeste si aceasta stire:  Trump trebuie făcut responsabil pentru atacul din 6 ianuarie 2021

Primul care a pledat recent pentru construirea unui astfel de gazoduct este cancelarul german Olaf Scholz. Germania este printre tarile UE cele mai dependente fata de gazele rusesti si cauta intens alternative.

Franta doreste, in schimb, dezvoltarea infrastructurii pentru a importa gaz natural lichefiat – GNL. “E mai rapid si da posibilitatea importurilor de gaz din tarile din Golf sau din SUA. Construirea terminalelor GNL in nordul si estul Europei, si mai ales in Germania, implica investitii mai mici si mai rapide” – apreciaza ministerul francez al Tranzitiei Ecologice.

Monica

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro