Gripa si inceperea scolilor, ministerul Educatiei recomanda folosirea mastilor

In Stiri din educatie de ultima ora

Luni,  9 ianuarie, reincep scolile, dupa vacanta de sarbatori, iar in contextul gripei, Ministerul Educatiei recomanda o serie de masuri, insa da asigurari ca nu incurajeaza neparticiparea la cursuri.

Scolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, asa cum este prevazut, a declarat, Ligia Deca, ministrul Educatiei. Intr-o videoconferinta cu inspectorii scolari din toata tara, Deca a precizat ca scolile trebuie sustinute pentru a continua procesul educational in conditii normale, in pofida valului de imbolnaviri de gripa.

Accentul trebuie pus pe preventie, considera Ministerul Educatiei. In situatii exceptionale, o unitate de invatamant poate solicita suspendarea temporara a cursurilor. “Nu e incurajata neparticiparea la cursuri” – afirma Ligia Deca.

Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare au primit o nota de la Ministerul Educatiei, cu o serie de recomandari pentru prevenirea imbolnavirii elevilor, cadrelor didactice si a personalului nedidactic. Printre acestea figureaza recoandarea folosirii mastilor de protectie sanitara, atat pentru personal, cat si pentru elevi/prescolari. Alte masuri :

  • realizarea triajului zilnic in unitatile scolare, la inceputul fiecarei ore de curs a fiecarui schimb;
  • asigurarea materialelor necesare pentru dezinfectia periodica a mainilor si suprafeţelor;
  • efectuarea dezinfectiei periodice a spatiilor de invatamant;
  • aerisirea periodica a incaperilor;
  • instruirea elevilor cu privire la comportamentul adecvat, in caz de tuse sau stranut, astfel incat sa nu raspandeasca virusul gripal, recomandarea utilizarii batistelor de unica folosinta.
  • * recomandarea folosirii măştilor de protecţie sanitară, atât pentru personal, cât şi pentru elevi/preşcolari;
Citeste si aceasta stire:  Lotul olimpic de informatica al României a obtinut patru medalii

Romania e in stare de alerta epidemiologica in contextul cresterii numarului de infectii respiratorii si a cazurilor de gripa confirmate clinic.  Nu a fost declarata epidemia de gripa, intrucat aceasta ar fi presupus impunerea unor restrictii ca in vremea COVID.

Monica

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora