Guvernul a aprobat legea zgomotului ambiental

In Stiri de actualitate din Romania

Autorităţile publice şi operatorii economici vor avea obligaţia să pună în aplicare metodele de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental, prevede proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 referitoare la evaluarea şi gestionarea zgomotului, adoptat miercuri de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, actul normativ transpune în legislaţia naţională prevederile anexei Directivei (UE) 2020/367 a Comisiei din 4 martie 2020 de modificare a anexei III la Directiva 2002/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte stabilirea metodelor de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental.

Astfel, în Directivă s-au introdus metode de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului (pentru evaluarea riscului apariţiei disconfortului pe timp de zi şi a tulburării somnului pe timp de noapte, din cauza expunerii la zgomot) pentru trei tipuri de surse de zgomot: trafic aerian, feroviar şi rutier.

O altă noutate prevăzută în proiectul de lege este introducerea metodei de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental pentru evaluarea riscului apariţiei cardiopatiei ischemice cauzate de efectul zgomotului provenit din traficul rutier.

Citeste si aceasta stire:  Alt fost președinte al Camerei Deputaților a fost condamnat la închisoare cu executare

“Au fost introduse, de asemenea, obligaţiile autorităţilor publice şi ale operatorilor economici care să pună în aplicare metodele de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental. Astfel, autorităţile publice care administrează aglomerări şi operatorii economici care administrează infrastructuri aeroportuare, rutiere şi feroviare, vor pune în aplicare relaţiile doză-efect pentru evaluarea efectelor dăunătoare ale zgomotului, atunci când elaborează planuri de acţiuni. De asemenea, prin proiectul de lege s-au introdus câteva corecţii tehnice (formule, termeni) la anexa 2 la Legea 121/2019 ca urmare a introducerii acestor corecţii de către Comisia Europeană prin rectificarea adusă la Directiva (UE) 2015/996 a Comisiei din 19 mai 2015 de stabilire a unor metode comune de evaluare a zgomotului, în conformitate cu Directiva 2002/49/CE”, se menţionează în comunicat.

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora