Guvernul britanic interzice camerele chinezesti in locuri sensibile

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Guvernul de la Londra a emis un ordin prin care se interzice instalarea de camere de supraveghere in locuri sensibile, din motive securitate.

Politicienii britanici au atras atentia, in repetate randuri, ca toate firmele din China care fabrica sisteme de supraveghere au legaturi cu regimul comunist de la Beijing si furnizeaza informatii guvernului chinez.

Potrivit organizatiilor britanice pentru respectarea drepturilor omului, majoritatatea institutiilor publice din regat au instalate camere de supraveghre Hikvision si Dahua. Ambele companii sunt din China si la ambele guvernul de la Beijing e actionar majoritar. “Aceste companii au obligatia de a furniza date propriilor guverne, in baza legislatiilor nationale ale tarilor de origine ale acestor companii” , afirma surse britanice.

Chinezii au impanzit toata lumea cu sistemele lor de supraveghere. Una dintre cele doua companii, Hikvision, are clienti in 180 de tari.

Oliver Dowden, ministru fara portofoliu in guvernul lui Rishi Sunak, a declarat in Camera Comunelor ca aceste echipamente ”nu trebuie sa fie conectate la retelele principale ale departamentelor”. De asemenea, guvernul cere inlocuirea imediata a acestor sisteme. Deocamdata, cele doua companii chineze nu au avut nicio reactie. In Statele Unite, inlocuirea sistemelor de supraveghere fabricate de chinezi a inceput deja.

Citeste si aceasta stire:  Ungaria, tinta unui atac din Rusia, China si Vietnam

”Aproape toate aspectele vieţii noastre sunt chiar acum supravegheate cu ajutorul sistemelor avansate care au fost concepute şi au fost achiziţionate de companii controlate de alte guverne”, a spus  comisarul pentru supraveghere video şi biometrie al guvernului britanic, Fraser Sampson.

Monica

 

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro