Guvernul grec anunta 21 de masuri pentru a ajuta familiile

In Stiri externe de ultima ora

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anuntat un set de 21 de masuri in ajutorul familiilor care se lupta cu inflatia galopanta.

Printre altele, premierul Mitsotakis a anuntat ca salariul minim va creste anul viitor, la fel si pensiile. Ar fi primele majorari pentru pensionari dupa izbucnirea crizei financiare, acum mai bine de 10 ani.  In discursul anual de politica economică Kyriakos Mitsotakis a promis ca va acorda 250 de euro in decembrie celor 2,3 milioane de greci aflati intr-o situatie precara si ca va creste alocatia de cazare pentru studenti de la 1.000 la 1.500 de euro.

“Dupa multi ani, pensiilor vor creste pentru 1,5 milioane pensionari” – a declarat Mitsotakis. Pensiile vor fi indexate potrivit cresterii PIB si inflatiei.

Salariul minim, care a crescut in mai la 713 de euro pe luna, va fi majorat din nou in luna mai. Premierul elen nu a precizat cu cat va creste salariul minim.

El a mai promis ca va majora subventia pentru combustibil pentru incalzire la 300 de milioane de euro, prin extinderea criteriilor de obtinere a acesteia, astfel incat sa beneficieze 1,3 milioane de gospodarii suplimentare. O subventie de urgenta de aproximativ 140 de milioane de euro va fi platita fermierilor.

Citeste si aceasta stire:  Atacatorul din Olanda a fost arestat

In plus, guvernul de la Atena desfiinteaza asa-numitul impozit de solidaritate, pe care il platesc atat salariatii din sectorul public, cat si cei din sectorul privat din cauza crizei economice catastrofale in care s-a zbatut Grecia ani de zile. “Luam o serie de masuri permanente, care vor intra in vigoare in ianuarie. Astfel, introducem o plasa de siguranta pentru societate” – a spus seful guvernului de la Atena. Intregul pachet de sustinere a populatiei se ridica la peste 5,5 milarde de euro.

Cresterile de pret legate de energie au provocat cea mai mare inflatie în Grecia din ultimele trei decenii, situandu-se la 11,4 la suta.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora