Cat e mit si cat e adevar in anumite idei preconcepute despre alimentatie ?

In Stiri din sanatate de ultima ora

Dintotdeauna, au circulat anumite mituri legate de modul in care ne alimentam si ce anume ar trebui sa facem pentru a slabi sau a manca mai sanatos.

Sunt multe inexactitati in aceste teorii, carora ne-am obisnuit sa le dam crezare.  Incercam mai jos sa demontam cateva dintre “sfaturile” pe care le tot auzim.

Mancatul seara ne ingrasa

Nu exista nicio dovada concludenta ca, daca mancam seara tarziu, ne ingrasam. Ceea ce se stie sigur este ca ne ingrasam de la prea multe calorii, iar cei care mananca seara tarziu sau noapte au tendinta de a manca in exces si de a prefera alimente bogate caloric. Ideea de a nu manca seara nu e gresita, dar nu din motive ce tin de kilograme in plus, ci pentru ca a merge la somn cu stomacul plin ar putea insemna arsuri si indigestie.

Cafeaua ne face rau

Studii recente au demonstrat ca aceasta idee, care a circulat poate secole la rand, e gresita. Consumata cu moderatie (2- 3 cesti pe zi), cafeaua face parte dintr-o dieta sanatoasa si ne ofera substantele antioxidante de care avem atata nevoie. Sunt studii care arata ca, in realitate, cafeaua reduce riscul de diabet, pietre la colecist, Parkinson sau chiar ne poate feri de anumite tipuri de cancer. Atentie, totusi, la ce adaugam in cafea. Frisca, laptele condensat, zaharul, pot transforma aceasta bautura sanatoasa intr-un nesanatoasa.

Citeste si aceasta stire:  Răspuns coordonat al UE față de pandemia de Covid din China

Daca bei apa, slabesti

Multi dintre cei care se lupta cu kilogramele in plus au senzatia ca daca beau apa multa, vor slabi mai usor. Fals, spun cercetatorii. Doar apa, singura, nu ne ajuta sa slabim. Important e ce mancam. Degeaba beti apa multa, daca nua veti grija la calorii si la cantitatea de alimente de la o masa.

Monica

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro