Germania s-ar putea confrunta cu un val de falimente

In Stiri de afaceri de ultima ora

Tarifele la gaz si electricitate explodeaza, iar companiile ar putea ajunge in faliment. Recesiunea planeaza asupra Germaniei, iar guvernul incearca sa ofere unele masuri de protectie firmelor.

O afacere de familie, fondata in 1890, e in pragul falimentului. E vorba de o brutari artizanala de langa Stuttgart,  in sud-vestul Germaniei. Proprietarul, Tobias Plaz, povesteste ca brutaria lui are o traditie de patru generatii. Produsele sunt facute in laboratorul propriu si puse in vanzare imediat ce ies din cuptor. Dar acum, Plaz nu stie daca va rezista pe piata. La sfarsitul lui august, a primit instiintare de la furnizorul de gaze ca de la 1 octombrie va avea de plata 2600 de euro pe luna. Pana acum, factura nu depasea 750 de euro.

Sondajele realizate in Germania arata ca 58 la suta dintre companii afirma ca tarifele galopante la energie sunt cea mai mare problema. Iar 34 de procente spun ca facturile la gaz si curent le pun existenta sub semnul indoielii. In Germania, una din 10 firme si-a redus activitatea sau si-a suspendat-o. Asociatiile patronale din Germania sunt de parere ca va urma un lant de falimente, mult mai multe decat in perioada COVID.

Citeste si aceasta stire:  Consiliul Concurentei demasca firmele implicate in trucarea licitatiilor

Mari sau mici, multe companii se lupta pentru supravietuire. De exemplu, Hakle, fabricantul de hartie igienica a inceput formalitatile de insolventa: costurile de productie nu pot fi compensate de pretul de vanare. Arcelor Mittal, nume greu din siderurgie, a anuntat inchiderea a doua fabrici, in nordul Germaniei. Lucratorii au intrat in somaj.

Economistii germani recunosc faptul ca tara se indreapta spre recesiune. Declinul economic va duce la reducerea activitatii comerciale si industriale, iar produsul intern brut va scadea trimestru dupa trimestru.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora