Germania s-ar putea confrunta cu un val de falimente

In Stiri de afaceri de ultima ora

Tarifele la gaz si electricitate explodeaza, iar companiile ar putea ajunge in faliment. Recesiunea planeaza asupra Germaniei, iar guvernul incearca sa ofere unele masuri de protectie firmelor.

O afacere de familie, fondata in 1890, e in pragul falimentului. E vorba de o brutari artizanala de langa Stuttgart,  in sud-vestul Germaniei. Proprietarul, Tobias Plaz, povesteste ca brutaria lui are o traditie de patru generatii. Produsele sunt facute in laboratorul propriu si puse in vanzare imediat ce ies din cuptor. Dar acum, Plaz nu stie daca va rezista pe piata. La sfarsitul lui august, a primit instiintare de la furnizorul de gaze ca de la 1 octombrie va avea de plata 2600 de euro pe luna. Pana acum, factura nu depasea 750 de euro.

Sondajele realizate in Germania arata ca 58 la suta dintre companii afirma ca tarifele galopante la energie sunt cea mai mare problema. Iar 34 de procente spun ca facturile la gaz si curent le pun existenta sub semnul indoielii. In Germania, una din 10 firme si-a redus activitatea sau si-a suspendat-o. Asociatiile patronale din Germania sunt de parere ca va urma un lant de falimente, mult mai multe decat in perioada COVID.

Citeste si aceasta stire:  Bancile centrale europene renunta la acordul privind vanzarile de aur

Mari sau mici, multe companii se lupta pentru supravietuire. De exemplu, Hakle, fabricantul de hartie igienica a inceput formalitatile de insolventa: costurile de productie nu pot fi compensate de pretul de vanare. Arcelor Mittal, nume greu din siderurgie, a anuntat inchiderea a doua fabrici, in nordul Germaniei. Lucratorii au intrat in somaj.

Economistii germani recunosc faptul ca tara se indreapta spre recesiune. Declinul economic va duce la reducerea activitatii comerciale si industriale, iar produsul intern brut va scadea trimestru dupa trimestru.

Monica

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

OMS ar putea impune carantina si pasapoartele de vaccinare in Romania

La Geneva se discuta in aceste zile noul Tratat/Acord Pandemic; ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a participat la sesiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora