Economie de energie in orasul luminilor : luminile turnului Eiffel se vor stinge mai devreme

In Stiri externe de ultima ora

Mai multe monumente emblematice ale Parisului isi vor stinge mai devreme luminile. Decizia a fost luata de primarie, pentru a economisii energie, conform planului prezentat de presedintele Emmanuel Macron.

Parisul va stinge luminile turnului Eiffel cu o ora mai devreme decat in mod obisnuit; in plus, se va reduce temperatura apei in piscinele municipale, iar cand vine frigul,  incalzirea in cladirile publice va fi pornita mai tarziu.

Monumentele legendare ale orasului candva denumit “capitala luminilor” vor fi scufundate in bezna incepand cu orele 22, in loc de 23, ca pana acum. Masura intra in vigoare pe 23 septembrie.

Presedintele Macron a prezentat recent asa-numitul plan de sobrietate energetica, potrivit caruia industria, locuintele si autoritatile municipale trebuie sa-si reduca consumul de energie cu 10 la suta, drept raspuns la sistarea de catre Rusia a aprovizionarii cu gaze si ca urmare a cresterii preturilor la energie.

In afara de Tour Eiffel, printre cladirile-simbol al Parisului, care vor fi afectate de aceasta masura, se afla Hôtel de Ville – primaria capitalei franceze – si toate muzeele.

Citeste si aceasta stire:  Vladimir Putin recunoaște că la Kremlin sunt zeci de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

Turnul Eiffel este in prezent iluminat pana la ora 1:00, printr-un sistem de lumini care ii confera o aura stralucitoare. ”Parisul va fi mereu Orasul Luminilor” – tine sa precizeze primarita socialista, Anne Hidalgo.

Caldura cu portia

In cladirile publice, la iarna, temperatura nu va putea depasi 18  grade, in orele de program, iar seara, peste noapte si in weekend, cand in aceste cladiri nu e nimeni, temperatura va fi fixata la 12 grade. De asemenea, in zilele de lucru, caldura va fi pornita cu 30 de minute mai tarziu.

Peste tot in Europa, statele sunt in cautarea unor modalitati de a reduce consumul de energie si de a-si umple depozitele de gaze, pe fondul temerilor ca Rusia va opri complet furnizarea de gaze naturale.

Monica

You may also read!

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora