Regina s-a intors acasa

In Stiri externe de ultima ora

Sicriul Reginei a sosit marti seara la Palatul Buckingham. Trupul neinsufletit al suveranei britanice a fost transportat cu avionul de la Edinburgh.

Sicriul a fost adus la Londra de un avion al Royal Air Force si a fost insotit de printesa Anne, singura fiica a reginei defuncte. De la aeroport, sicriul regal a fost transportat intr-un vehicul mortura la Buckingham Palace. Acolo, a fost intampinat de regele Charles al III-lea, Camilla, regina consoarta si alti membri ai familiei regale. In pofida ploii, fata palatului erau mii de oameni, nerabdatori sa-i aduca un omagiu reginei.

Este ultima noapte pe care Elisabeta a II-a o va petrece la Palatul Buckingham, dupa 70 de ani de domnie. Regina a murit joi, 8 septembrie, la varsta de 96 de ani, la resedinta regala de la Balmoral, Scotia.

Miercuri, 14 septembrie, Elisabeta a II-a va fi depusa la Westminster Hall, cea mai veche cladire a asa-numitului domeniu parlamentar. La Westminster Hall oamenii de rand vor putea veni, timp de 4 zile, pentru a-si lua ramas bun de la suverana. Funeraliile regale de stat au loc luni, 19 septembrie. Sicriul reginei va fi transportat pe un afet de tun. In spatele cortegiului funerar va merge regele Charles al III –lea si restul familiei regale.

Citeste si aceasta stire:  Chinezii au inaugurat cel mai lung pod maritin din lume

Pe tot traseul, de la aeroport pana la Palatul Buckingham, sicriul reginei a fost salutat de mii de oameni. Simbolic, pentru a-i transmite lumina, unii si-au aprins telefoanele. A fost in mare parte liniste, insa la sosirea la palat s –au auzit aplauze.

Elisabeta a II-a isi va petrece ultima noapte la resedinta sa oficiala, Buckingham Palace, in superba sala Bow – “camera arc”, numita asa dupa fereastra imensa de-a lungul unei laturi. Este incaperea unde, de regula, sunt primiti sefi de stat, prim-ministri, alti inalti demnitari care vin in vizita la monarhul britanic.

Pentru funeraliile reginei are loc o operatiune a politiei fara precedent. Sunt 10 mii de politisti in Londra, ajutati de aproape 2000 de militari. Oamenii vor avea de asteptat ore intregi pentru a putea intra la Westminster Hall, unde regina va fi depusa pentru omagii din partea publicului.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora