Kaspersky, niet ! Romania interzice programele antivirus de la firme din Federatia Rusa

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Guvernul aproba proiectul legislativ prin care se interzice achizitionarea de produse si servicii de tip antivirus de la entitati provenind din Federatia Rusa.

Alte tari au luat aceasta masura inaintea Romaniei. Proiectul stabileste cadrul juridic si institutional in vederea  interzicerii achizitionarii si utilizarii de catre autoritatile si institutiile publice, de la nivel central si local, a produselor si serviciilor software de tip antivirus provenind direct sau indirect din Federatia Rusa sau de la un operator economic aflat sub controlul direct sau indirect al unei persoane fizice sau juridice din Federatia Rusa.

Incălcarea acestor prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 50.000 si 200.000 de lei.

Expunerea de motive intocmita pentru acest proiect legislativ arata ca, in contextul razboiului de agresiune asupra Ucrainei, tot mai multe state membre ale Uniunii Europene au emis recomandari sau acte normative cu caracter imperativ prin care au impus propriilor lor autoritati si institutii publice sa schimbe solutiile antivirus daca le folosesc pe cele de la Kaspersky Lab, deoarece exista riscul ca Rusia sa exploateze aceste soft-uri intr-un atac cibernetic. Spre exemplu, Autoritatea germana pentru securitate cibernetica –  BSI – avertizeaza ca riscul poate fi mai mare pentru companiile din domeniul infrastructurilor esentiale.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul britanic interzice camerele chinezesti in locuri sensibile

Nu e vorba doar de Kaspersky, ci si de orice alte firme sau entitati avand legatura cu Federatia Rusa. Kaspersky e un provider multinational de antivirus si securitate cibernetica avand sediul principal al Moscova, dar firma e operata de un holding din Marea Britanie.

Monica

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro