Kaspersky, niet ! Romania interzice programele antivirus de la firme din Federatia Rusa

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Guvernul aproba proiectul legislativ prin care se interzice achizitionarea de produse si servicii de tip antivirus de la entitati provenind din Federatia Rusa.

Alte tari au luat aceasta masura inaintea Romaniei. Proiectul stabileste cadrul juridic si institutional in vederea  interzicerii achizitionarii si utilizarii de catre autoritatile si institutiile publice, de la nivel central si local, a produselor si serviciilor software de tip antivirus provenind direct sau indirect din Federatia Rusa sau de la un operator economic aflat sub controlul direct sau indirect al unei persoane fizice sau juridice din Federatia Rusa.

Incălcarea acestor prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 50.000 si 200.000 de lei.

Expunerea de motive intocmita pentru acest proiect legislativ arata ca, in contextul razboiului de agresiune asupra Ucrainei, tot mai multe state membre ale Uniunii Europene au emis recomandari sau acte normative cu caracter imperativ prin care au impus propriilor lor autoritati si institutii publice sa schimbe solutiile antivirus daca le folosesc pe cele de la Kaspersky Lab, deoarece exista riscul ca Rusia sa exploateze aceste soft-uri intr-un atac cibernetic. Spre exemplu, Autoritatea germana pentru securitate cibernetica –  BSI – avertizeaza ca riscul poate fi mai mare pentru companiile din domeniul infrastructurilor esentiale.

Citeste si aceasta stire:  10 intrebari la care cauta raspuns cei care cumpara camere de supraveghere video

Nu e vorba doar de Kaspersky, ci si de orice alte firme sau entitati avand legatura cu Federatia Rusa. Kaspersky e un provider multinational de antivirus si securitate cibernetica avand sediul principal al Moscova, dar firma e operata de un holding din Marea Britanie.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora