Guvernul grec vrea legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex

In Stiri externe de ultima ora

Biserica Ortodoxa a Greciei se opune vehement acestei legi, insa executivul alege sa ignore pozitia clerului, desi biserica este extrem de puternica si influenta in Grecia.

Seful guvernului elen, Kyriakos Mitsotakis, cunoscut pentru pozitiile sale pro-globaliste, e hotarat sa accelereze procedura parlamentara de aprobare a casatoriilor intre persoane de acelasi sex. De altfel, el a promis acest lucru la recenta reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos.

In  Grecia sunt recunoscute parteneriatele civile intre persoane de acelasi sex, insa casatoriile nu sunt in prezent posibile. Biserica Ortodoxa a Greciei precizeaza ca se opune total planului guvernului. “Biserica Greciei recunoaste doar sfantul sacrament al casatoriei crestine si respinge casatoria civila intre persoane de acelasi sex. Este o noua realitate, care nu urmareste doar alterarea coeziunii sociale a tarii noastre, ci si introducerea unor noi forme de familie si normalizarea relatiilor dintre persoane de acelasi sex”  – a declarat Episcopul de Nafpaktos, purtatorul de cuvant al Sfantului Sinod.

Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat ca respecta parerea bisericii, insa „nu biserica legifereaza, ci statul” – a spus el.

Citeste si aceasta stire:  Austria introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022

Fara mame surogat

Chiar daca proiectul de lege legalizeaza casatoria dintre cuplurile de acelasi sex, totusi se precizeaza ca aceste cupluri nu pot recurge la mame surogat. Iar acest lucru a starnit nemultumiri in randul comunitatii homosexualitatii si lesbienelor. Dar cuplurile acestea vor putea ocoli legea. Explicatia a dat-o chiar un medic ginecolog din Atena. El a explicat ca partenerii se vor desparti, vor recurge la o mama surogat, iar apoi se vor casatori din nou.

Controversatul proiect de lege se afla in dezbatere publica, iar la jumatatea lui februarie va ajunge in parlamentul Greciei.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora