Huawei creeaza probleme intre SUA si aliati

In Stiri politice de ultima ora

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat ca SUA nu vor colabora, in domenii sensibile, cu statele care folosesc tehnologie informatica Huawei. Gigantul telecom din China este in centrul unui mare scandal de spionaj.  Exista banuieli serioase ca echipamentele electronice pe care le vand in Europa si America de Nord intercepteaza informatii. Datele ar fi trimise de Huawei serviciilor secrete chineze. Compania neaga vehement faptul ca ar strange informatii prin intermediul echipamentelor sale.

“Daca o tara foloseste componente Huawei in retelele de comunicatii din domenii sensibile, noi nu vom putea face schimb de informatii cu acea tara. Ba chiar exista riscul sa nu putem trimite resurse americane, cum ar fi o ambasada SUA sau un post militar american”,  a declarat Pompeo, intr-un interviu acordat Fox News.

Restrictii in tarile UE

Mai multe tari europene au anuntat deja ca limiteaza achizitiile de echipamente Huawei. Uriasa companie chineza e implicata pe batranul continent mai ales in dezvoltarea retelelor 5 G. Se vorbeste inclusiv despre un demers la nivel european, prin care Comisia Europeana sa formuleze reguli clare pentru a restrictiona utilizarea componentelor Huawei.

Citeste si aceasta stire:  A plecat Aurescu, a venit Odobescu

In recentul turneu pe care l-a facut in Europa, seful diplomatiei americane a discutat pe larg despre problema echipamentelor-spion provenite din China. Problema a fost cap de afis si la intalnirea de la Bucuresti a ministrilor de externe din Uniunea Europeana.

 

Madalina Vasiliu

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora