„In acest moment, nu recomandam doza suplimentara pentru niciunul dintre vaccinuri” – anunta OMS

In Stiri din sanatate de ultima ora

Sefa programului de imunizare si vaccinare din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dr. Kate O’Brien, a precizat ca recomandarile pentru eventualele doze booster, practic o noua runda de vaccinare, pentru cei care au schema completa, vor fi facute dupa analizarea tuturor datelor stiintifice. „In acest moment nu recomandam booster pentru niciunul dintre vaccinuri” – spune dr.O’Brien.

Sefa programului de imunizare si vaccinare a OMS a avut o sesiune de intrebari si raspunsuri pe retelele de socializare. Intrebarile au venit prin intermediul biroului de comunicare al OMS, care a selectat intrebarile. Newsin a urmarit intreaga sesiune si va prezinta un rezumat al raspunsurilor oferite pe tema controverselor legate de vaccinarea anti-COVID.

*VACCINARE FEMEI GRAVIDE

Dr.O’Brien a spus ca nu vede, in acest moment, niciun motiv pentru care femeile gravide nu ar trebui sa se vaccineze. Unul dintre motivele pentru care gravidele ar putea face forme grele de COVID ar fi acela ca oricum, mai ales in lunile mari, plamanii gravidei sunt suprasolicitati.

Citeste si aceasta stire:  Cea mai dureroasa tendinita la mana

*ALTE VACCINURI INTRE CELE DOUA DOZE DE VACCIN ANTI-COVID

Cei care trebuie sa se vaccineze pentru alte boli ar trebui sa astepte cateva saptamani intre prima oza de vaccinare anti-COVID si respectiva imunizare. Reprezentanta OMS a recunoscut ca nu exista date suficiente legate de asa-numita vaccinare concomitenta si interferenta dintre alte vaccinuri si serurile anti-COVID.

*VACCINARE COPII SI ADOLESCENTI

OMS a autorizat, deocamdata, un singur ser, Pfizer, pentru vaccinarea adolescentilor 12-16 ani. Sefa programului imunizari a precizat ca OMS nu recomanda vaccinarea generala a adolescentilor, doar a celor care sufera de alte boli si ar fi intr-o situatie de risc daca se imbolnavesc de COVID. Si asta din doua motive: nu exista informatii suficiente privind vaccinarea la adolescenti si, in al doilea rand, unele tari nu au vaccinuri nici pentru adulti, iar atentia ar trebuie sa se indrepte spre acele tari, iar statele care au doze multe de vaccin ar trebui sa le doneze pentru adultii din acele tari. In privinta copiilor (a persoanelor sub 12 ani) dr.O’Brien a fost extrem de transanta: „copiii nu sunt in mare risc de spitalizare sau deces, pentru ca trecerea lor prin boala, daca o fac, e total diferita fata de alte categorii de varsta”. Oricum, din cele spuse de reprezentanta OMS, in viitor se are in vedere scaderea varstei de vaccinare.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro